• Skriv ut
  • bokmärke

EN ÄKTA ITALIENSK ESPRESSO

Espresso, som den ska smaka

Du känner igen den vid första ögonkastet: tjock crema, full kropp och intensiv arom – en äkta italiensk espresso. En stund att njuta, en ritual och en stil som Lavazza har spridit utomlands, och som har blivit synonym med kaffe. A Modo Mio levererar Italiens favoritkaffe till hushåll världen över.

Lavazza har alltid lagt stor tonvikt på kvaliteten på sina produkter, och övervakat varje enskilt steg i processen, från skörd till packning. A Modo Mio-tekniken ger alltid ett lika konsekvent och perfekt felfritt resultat: vissheten om att du har hela Lavazzas kvalitet i din kopp.

Utseende, doft och smak Kännetecken för den mest älskade och kända italienaren i världen.

En kännetecknande njutning, en ritual och stil som Lavazza har gjort sin egen, som har blivit en ikon för italienskt espressokaffe. 

Espresso betyder "snabbt gjort", vilket återspeglar den snabbhet som kaffet kommer ut under tryck och serveras i koppen, med en precision och massor av arom.

Crema Symbolen som skiljer espresson från andra sätt att laga kaffe.

AMM har en unik metod för extraktion som skapar en fyllig och verkligt god crema. Den perfekta creman måste vara krämig, ha färgen av hasselnöt och en varaktig konsistens. Den ska aldrig vara skummig, får inte försvinna för snabbt eller vara för mörk eller ljus.

Kropp AMM, garanterat fyllig och välbalanserad

Tack vare de noggrant utvalda blandningarna och den unika extraktionsmetoden, säkerställs att varje AMM kopp är fyllig och välbalanserad.

Kaffets kropp, dess struktur och den fylliga konsistensen uppnås när ingredienserna löses upp tillsammans. Kaffets kropp är inte detsamma som smak och arom.

Kaffesmaken bestäms av de fyra egenskaperna bitterhet, syrlighet, sälta och söthet. Genom kaffeblandningen bestäms den egenskap som dominerar.

Kopp Kvaliteten hos en bra espresso beror också på koppen.

AMM kopparna är utformade för den perfekta formen och storleken för att bevara kaffets ursprungssmak.

Koppen skall rymma högst 70 ml, vara konformad och skall förvärmas till cirka 34 - 40 C°. Då blir creman kompakt och varm och de bästa förutsättningarna skapas för att ta tillvara på kaffets karaktärsdrag och arom.