• skriv ut
  • bokmärke
Lavazza
18 of 23
Cappuccino med citron

Cappuccino med citron

DEN VÄRLDSBERÖMDA KLASSIKERN BLAND ITALIENSKA KAFFERECEPT

SKRIV UT RECEPTET
SVÅRIGHETSGRAD
Låg
I Italien dricker man gärna cappuccino till frukosten, särskilt på kaféer. Denna variant är perfekt när som helst på dagen. Kaffet, mjölken och den friska smaken av citron möts i en specialitet som är läcker och ljuvlig på en och samma gång.

TILLAGNING
Gör citronlagen så här:
- Tvätta citronerna noga, skala dem och strimla skalen.
- Lägg skalen i en liten kastrull tillsammans med vatten och socker.
- Låt blandningen koka i 8–9 minuter.
- Låt blandningen svalna och ställ den sedan i kylen.

Brygg kaffet i mokabryggaren.
Sjud mjölken, men låt den inte koka. Tillsätt citronlagen och mixa med stavmixer.
Häll upp espresson i ett glas och lägg sedan på skummet av citron och mjölk med en sked.
Avnjut med socker efter smak.

INGREDIENSER
Till 1 portion


  • Strimlade citronskal från 1 citron
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 espresso
  • 2 dl mjölk (3 % fetthalt)
  • 1,5 msk citronlag
Alla drycker och desserter med kaffe som du kan göra hemma