• skriv ut
  • bokmärke
Lavazza
1 of 21
Crostata Mocha

Crostata Mocha

KLASSISK CROSTATA FYLLD MED GRÄDDE, KAFFE OCH CHOKLAD

SKRIV UT RECEPTET
SVÅRIGHETSGRAD
Medel
Denna crostata på grädde, kaffe och choklad är en smakfull dessert som är enkel att tillaga och som kombinerar den traditionella konsistensen hos mördeg med ganachens fylliga smak av grädde och choklad. Perfekt till fikat.

TILLAGNING

Tillagning av ganache

Blanda två äggulor med socker och vispa tills konsistensen blir klar och krämig.
Låt den vispade grädden koka upp.
Tillsätt blandningen av vispade äggulor och socker. Hetta upp till 90 °C.
Häll i kaffet och blanda väl.
Häll blandningen över den finhackade chokladen.
Rör tills chokladen är helt smält.
Ställ ganachesmeten i kylen för att svalna till ljummen.

Mördeg
Tärna smöret i kuber och ställ i rumstemperatur.
Lägg vetemjöl och kakaopulver i en hög och gör en grop i mitten.
Lägg smör, socker och ägg i botten på gropen.
Knåda ingredienserna och tillsätt vetemjöl tills blandningen blir jämn. Ställ i kylen och låt stå 1 h.
Tryck ut degen över bottnen och kanterna av en pajform, 28 cm diameter.
Pricka bottnen med en gaffel.
Grädda degen i vanlig ugn i 200 °C i 18 minuter.
Låt svalna.

Sammansättning
Häll den ljumna ganachen i en spritspåse och spritsa ut över pajdegen.
Ställ i kylen tills ganachen är väl kyld.
Strö över florsocker och servera.

PROVA RECEPTET MED
INGREDIENSER
Till 6 portioner


  • 60 ml kaffe
  • 0,25 dl socker
  • 3 ägg
  • 60 ml vispgrädde
  • 125 g mörk choklad, 70 % kakao
  • 1,7 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 75 g smör
  • vaniljpulver
  • citronskal för dekoration
Alla drycker och desserter med kaffe som du kan göra hemma