• skriv ut
  • bokmärke
Lavazza
5 of 21
Espresso Granita med ricottakräm

Espresso Granita med ricottakräm

NY OCH KRÄMIG VARIANT PÅ DEN SICILIANSKA SPECIALITETEN

SKRIV UT RECEPTET
SVÅRIGHETSGRAD
Låg
Espresso Granita med ricottakräm är en superhärlig och somrig dessert som kombinerar granitans krispighet med den smakrika ricottakrämen.

TILLAGNING

Granita
Brygg kaffet.
Skrapa ur innanmätet ur en halv vaniljstång och blanda tillsammans med sockret i vattnet. Låt koka upp.
Tillsätt kaffet och häll blandningen i en skål som du ställer i frysen.
Rör om med gaffel en gång i halvtimmen tills blandningen är frusen.

Ricottakräm och briochewafer
Vispa ricotta och florsocker med elvisp till en välblandad kräm.
Ställ i kylen.
Grädda briocheskivorna i ugn, 180 °C i 5 minuter.

SAMMANSÄTTNING
Lägg granitan i ett glas.
Toppa med en klick ricottakräm och en briochewafer.

INGREDIENSER
Till 4 portioner


  • 5 dl kaffe
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vatten
  • en halv vaniljstång
  • 125 g ricottaost på komjölk
  • 0,5 dl florsocker
  • 4 skivor söt brioche
Alla drycker och desserter med kaffe som du kan göra hemma