• skriv ut
  • bokmärke
Lavazza
19 of 21
Mousse på kaffe och vit choklad

Mousse på kaffe och vit choklad

DET PERFEKTA MÖTET MELLAN KAFFE OCH VIT CHOKLAD

SKRIV UT RECEPTET
SVÅRIGHETSGRAD
Medel
Sprödheten hos ett Lingua di Gatto-kex bär upp denna gräddiga och sammetslena mousse. En utsökt kontrast.

TILLAGNING
Skär chokladen i bitar.
Lägg bitarna i en skål och smält dem i vattenbad.
Blanda äggulorna med socker.
Häll vispgrädde i en kastrull och låt koka upp.
Lägg gelatinet i kallt vatten så att det mjuknar.
Rör ner de ovispade äggulorna i den uppvärmda grädden och hetta upp till ca 90 °C, tills grädden är sammetsmjuk. Låt inte blandningen koka.
Krama vattnet ur gelatinet och lägg ner gelatinet i blandningen tillsammans med likör och kaffe.
Rör om ordentligt och låt blandningen svalna, men inte stelna.
Tillsätt vispad grädde och blanda väl.
Låt blandningen stå i kylen minst 4 timmar innan servering.

SERVERING
Forma små kulor av blandningen och lägg i struten av Lingua di Gatto-kex.
Servera med hallon, blåbär eller björnbär.

Vi rekommenderar att du använder espressokaffe vid tillagningen.

INGREDIENSER
Till 6 portioner


  • 200 g vit choklad
  • 5 g socker
  • 2 äggulor
  • 1,2 dl vispgrädde
  • 1 dl vispad grädde
  • 50 ml espresso
  • 10 ml Caffè Borghetti kaffelikör
  • 5 g gelatin (3 st gelatinblad)
Close
Cono di lingua di gatto

Difficoltà:
bassa

Tempo:
20 minuti

Ingredienti per 6 porzioni:
100 gr zucchero a velo
80 gr albume
110 gr farina
80 gr burro fuso
50 gr mandorle
0,5 gr vanillina (1 bustina)

Preparazione:
Trita le mandorle finemente.
In una ciotola unisci la farina, lo zucchero, le mandorle, la vanillina e mescola le polveri.
Unisci il bianco d’uovo e amalgamalo alle farine con una frusta.
Aggiungi il burro fuso e mescola il tutto con una frusta fino ad ottenere un composto omogeneo.
Riponi in frigorifero per 30 minuti.

Preriscalda il forno a 200°c
Copri una teglia con un foglio di carta da  forno.
Stendi un cucchiaio di impasto dello spessore di 2 mm e del diametro di 8 cm sul foglio di carta.
Fai cuocere in forno per circa 1minuto e 30 secondi, fino a quando  la superficie della cialda non comincerà a colorarsi.

Arrotolala intorno ad un fondo di bottiglia per formare un cono.


Alla drycker och desserter med kaffe som du kan göra hemma