• skriv ut
  • bokmärke
Lavazza
21 of 21
Panettone med kaffezabaglione

Panettone med kaffezabaglione

PERFEKT I JULTIDER

SKRIV UT RECEPTET
SVÅRIGHETSGRAD
Medel
En klassisk zabaglione i en ädlare variant med kaffe, rörsocker och grillad Panettone.

TILLAGNING
Separera äggulorna och blanda tillsammans med sockret i en ren bunke.
Tillsätt kaffe och likör.
Vispa blandningen i ett vattenbad.
Fortsätt att vispa tills zabagionen är mjuk och fluffig och blivit dubbelt så stor.

SERVERING
Skär en bit Panettone i tunna skivor och grilla dem lätt på bägge sidor i en torr stekpanna.
Arrangera tillsammans på ett fat eller i tre separata skålar.
Servera med färska hallon, blåbär eller björnbär. Strö över en gnutta florsocker.

PROVA RECEPTET MED
INGREDIENSER
Till 6 portioner


  • 2 dl espresso eller mokakaffe
  • 30 ml Caffè Borghetti kaffelikör
  • 6 äggulor
  • 1,5 dl rörsocker
  • 6 skivor Panettone (italiensk julkaka)
  • 6 skopor gräddglass
  • florsocker
Alla drycker och desserter med kaffe som du kan göra hemma