• skriv ut
  • bokmärke

HUR MAN TILLREDER KAFFE

Metoder för att tillreda kaffe från hela världen


Filterbryggare
Filterbryggare Den amerikanska varianten av kaffe kan tillredas med en filterkaffebryggare, vilket liknar en fransk presskanna, men utan kolven.

De ideala mängderna för den här typen av tillredning är: en full sked med kaffe per 200ml vatten.

MEDIUM/GROVA KAFFEBLANDNINGAR ÄR IDEALA FÖR TILLREDNINGAR AV KAFFE DÄR MAN ANVÄNDER EN FILTERBRYGGARE.


Presskanna Presskanna, vilken också kallas franskpress eller “cafetiere”, är en glascylinder med ett kolvfilter i locket som används för att tillreda Amerikanskt kaffe.

Hett vatten och malt kaffe adderas till cylindern och kolven pressas sedan ner efter några minuter.

Hemligheterna bakom tillredningen av kaffe med presskanna är:

1) Värm upp dina koppar i förväg och din presskanna med kokande vatten.

2) Fyll kannan med vatten där temperatur är väldigt het men fortfarande inte kokar då detta kan riskera att skada kaffesmaken.

3) Använd en hel sked malet kaffe för varje person/kopp.

4) Sätt tillbaka locket (kolven) och låt stå i ungefär tre minuter

5) Tryck ned kolven sakta, utan att pressa med överdriven kraft.

MEDIUM/ GROV KAFFEBLANDNING ÄR IDEALA FÖR TILLREDNING AV KAFFE DÄR MAN ANVÄNDER EN PRESSKANNA.

Presskanna

Espresso Espresso betyder “väldigt snabb”, för att understryka att den innebär en särskild metod där kaffet bryggs under tryck i en professionell maskin.

Den första prototypen av espressomaskinen togs fram år 1855 och presenterades på den universella utställningen i Paris.

Den särskilda metoden för extraktion som används ger en väldigt koncentrerad dryck med en intensiv smak av arom.

Espresso

Mokabryggare
Mokabryggare Mokakaffebryggaren är ständigt förekommande i Italienska hem.

Den består av en undre kammare som är fylld med vatten, ett filter där kaffet tillsätts, och en samlad kammare där det bryggda kaffet fångas upp efter att ha passerat genom tratten.

Det heta vattnet passerar genom filtret med kaffepulvret för att producera drycken genom perkolering.

De tre hemligheterna för att brygga ett utmärkt kaffe med den här metoden av tillredning är:

1. Fyll den undre kammaren med kallt vatten och överstig inte nivån av ventilen.

2. Pressa inte kaffepulvret i filtret.

3. Förflytta mokabryggaren från värmen innan kaffet sorlar; med andra ord, innan kaffet helt reduceras.