Lavazza är officiell sponsor till Chevaleresk

Böna till kopp

 

 

I staden Turin i Italien lade Luigi Lavazza 1895 grunden för Lavazza som företag och dess betydelse för kaffe i världen. Italien är synonymt med espresso och i Sverige dricker vi mest bryggkaffe – men vad finns egentligen däremellan?

Måns och Alexander har rest ner till Turin för att förkovra sig i kaffets resa från böna till kopp. Följ med i nio inspirerande avsnitt som visar hur kaffe rostas, annorlunda sätt att avnjuta kaffe och hur du gör en kaffeprovning hemma.

 

Lavazza är officiell sponsor till Chevaleresk

I ett speciellt avsnitt som sponsras av Lavazza, kommer Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg, tv-stjärnor i livsstilsprogrammet Chevaleresk, att lära sig mer om kaffets ursprung, smak och kultur.

 

UPPTÄCK MER


Topplista: kaffe och avec


Vilken typ av kaffe passar bäst till kaffedrinken? Ida och Alexander tar tillsammans fram innehållet till topplistan.

UPPTÄCK MER

Arabica eller robusta?

Följ med vår kaffeexpert Ida Strid när hon förklarar skillnaden mellan Arabica och Robusta för Måns och Wiberg, och guidar dem bland kaffets 800 olika smakaromer.

UPPTÄCK MER

Vad är det för malningsgrad, Måns?

Wiberg är less på morgontrötta Måns som inte fungerar förrän han fått sin första kopp kaffe. Gentlemannamässigt guidar han Måns till en perfekt start på dagen och introducerar oss till säsong två av Chevaleresk.

UPPTÄCK MER

Lavazza Qualità Rossa

Börja din dag på rätt sätt med Lavazza Qualità Rossa, en av de ursprungliga och mest populära blandningarna från Lavazza.
Lavazza Qualità Rossa har varit en favorit i över 120 år och är en av de mest traditionella produkterna från kaffemästarna hos Lavazza – en äkta italiensk klassiker!
Det goda kaffet är ett resultat av våra kaffespecialisters arbete i den norditalienska staden Turin.
Qualità Rossa skapas genom att enbart det finaste urvalet av bönor från de mest ansedda odlingsregionerna används. Sedan 1895 har Lavazza skapat flera av världens mest uppskattade kaffesorter.


Våra produkter

Lavazza har ägnat mer än 120 år åt att leverera högkvalitativa och autentiska italienska kaffeupplevelser. Allt kaffe från Lavazza framställs med stor skicklighet och noggrannhet, från urvalet av kvalitativa bönor, till rostningsmetod och malningssätt för att tillverka ett kaffe som utmärker sig tydligt.

 

 

Balanserat och fylligt kaffe med ihållande eftersmak


Malet bryggkaffe

Lavazzas mest ikoniska kaffe, mald för att passa din kaffebryggare. Qualitá Rossa, ett ikoniskt kaffe med sammetslena smaker av choklad och hasselnöt.

Malet kaffe

Finmalet kaffe som till exempel passar till din espresso och/eller mokabryggare. Kommer i en fin burk att spara.

Malet kaffe

Finmalet kaffe som till exempel passar till din espresso och/eller mokabryggare. I refill-format som ryms i din burk.

Kaffebönor

Med hjälp av en kvarn ger det dig möjligheten att mala bönorna till den malningsgrad du behöver för din bryggteknik. Passar även för en helautomatisk espressomaskin.

Kaffebönor

Större format för den som älskar sin Qualita Rossa. Passar helautomatiska espressomaskiner eller perfekt för dig som har en kvarn hemma.

Aromatisk profil
Kakao
Intensitet 10 Intensiv
Rostning Mellanrost

Lavazzas sortiment

 
Qualita Rossa är Lavazzas mest ikoniska produkt och är en blandning som du hittar som hel böna, mald espresso och bryggkaffe. Är du nyfiken på övrigt sortiment, där du kan upptäcka fler blandningar och smaker?

UPPTÄCK MER
<p><b>Mockabryggare</b></p>

Mockabryggare

Det traditionella sättet att brygga kaffe i de italienska hemmen. Använd hela bönor, malda fint, eller färdigmalet espressokaffe.

<p><b>Automatisk espressomaskin</b></p>

Automatisk espressomaskin

Det traditionella sättet att brygga kaffe i de italienska hemmen. Använd hela bönor, malda fint, eller färdigmalet espressokaffe.

 

<p><b>Bryggare</b></p>

Bryggare

Qualita Rossa finns i en förpackning på 340 g där malningsgraden är framtagen för att passa din kaffebryggare. Ett mustigt och rikt kaffe som ger en lång eftersmak.

 

Inspirerande matlagning


Upptäck innovativa och inspirerande recept med Qualita Rossa, där nya former och smaker skapas i harmoni.

INSPIRERANDE RECEPT HÄR