Dennis Zoppi

Inom mixologi-världen är Dennis Zoppi en mästare. Ursprungligen från Cremona men därefter bosatt i Turin, och med en talang som alltid finner en väg att uttrycka sig.

Född 1980, bartender sedan 1996 och ägare till Smile Tree i Turin, ett mixologilaboratorium, en magisk plats med en bar rik på överraskningar och ett stort utbud av spritsorter.

Dennis Zoppis första inspiration kom när han besökte baren och tobaksaffären som ägdes av familjen till några av hans vänner, även om hans sanna introduktion till kaffe ägde rum under den första kursen för barpersonal vid A.I.B.S. institut.

Läraren hade en passion för kaffebarer; och precis som alla som älskar sina jobb missade han aldrig en chans att förmedla sin kärlek till den råvara som han villkorslöst valt.

 

Det var då Dennis Zoppi blev förälskad i baren, platsen där allt sker i cykler, från morgon till natt och sedan börjar det om igen.

Det sägs att han är en man som fascineras av excellens, som inte begränsar sig själv på något sätt, alltid på jakt efter något mer och som siktar på att avslöja mycket raffinerade detaljer och aspekter.

Det finns ingen kock på planeten som inte siktar mot stjärnorna: recepten av Davide Oldani, Pietro Leeman och Dennis Zoppi för Coffee in Space

För honom är kaffe en dyrbar ingrediens eftersom den är kopplad till alla djupa stunder som delas av dem som dricker det i sällskap. Dess doft väcker många minnen, till och med lite nostalgi, vilket kan förklara varför han gillar det så mycket.

 

Hans hantverk, Cocktail Design, är ett helt nytt koncept som aldrig tidigare existerat.

Cocktaildesign betyder inte bara att du skapar något vackert, som kan få folk att häpna, utan det är mycket mer än det. Det är multi-sensoriskt, det handlar om smaker, berättelser, mirakel, dofter och mer än någonsin, är det en upplevelse.

Dennis Zoppi arbetar för närvarande med utbildning, konsultverksamhet och skapar nya produkter.

De andra kockarna

Loretta Fanella
SE BIOGRAFIN

Pietro Leemann
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN

Maurilio Garola
SE BIOGRAFIN

Bröderna Cerea
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN