Igor Macchia och Giovanni Grasso

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

La Credenza (San Maurizio Canavese). 

Igor Macchia och Giovanni Grassos restaurang La Credenza lockar och charmerar med harmonin i lokalerna, det diskreta lugnet bland borden och dess atmosfär, som balanserar mellan klassisk och nutida, och som genast avslöjar den äkta och mest intima kärnan i deras matlagning.

De är de ledande gestalterna i ett entreprenörsprojekt inom exklusiv matlagning, som började 1991 med Michelin-restaurangen La Credenza i San Maurizio Canavese, och som genom åren vuxit med invigningen av Casa Format. Denna mångsidiga anläggning, som består av både restaurang och hotell, är en äkta fristad av pålitlig, medveten och hållbar gästfrihet, med en köksträdgård på 2 000 kvm, där kökets säsongsbetonade ingredienser odlas.

 

 

Symbiosen mellan dessa två kockar är häpnadsväckande, eftersom de har lyckats sammanfoga sina yrkesliv i en harmoni som gör det möjligt för den senare att kliva in i rollen som köksmästare (givetvis alltid med ett vakande öga på maträtterna), medan den andra fungerar som befälhavare – eller snarare som den främste bland jämlikar – i köket. Detta förhindrar emellertid inte honom från att ofta och glatt hänge sig åt sin kärlek för resor till Fjärran Östern, för att lära ut italiensk matlagning och i utbyte ta med sig spänningen mellan olika stilar och kulturer hem, vilket naturligtvis märks på tallrikarna. 

Att prata om La Credenza är, utan tvekan, att prata om fantasi. Men det finns också en perfekt balans mellan rätterna, som om de vore alliansen av tre skarpa, bördiga sinnen i nära samarbete med varandra.

 

Sedan 2011 har Giovanni Grasso och Igor Macchia varit varumärkesambassadörer för Lavazza. 2013 uppfann duon receptet Rapissino för Lavazzas stånd på Host-mässan i Milano. 2017 var Igor hedersgäst i MasterChef Danmark. I september 2017 skapade Giovanni Grasso ett recept baserat på Kafa-kaffe för att tillsammans med Lavazza fira Ferraris 70-årsdag.     

Ta inte bort

La Credenza

La Credenza lockar och charmerar med harmonin i lokalerna, det diskreta lugnet bland borden och dess atmosfär, som balanserar mellan klassisk och nutida, avslöjar genast den äkta och mest intima kärnan i kokkonsten: kliv in i en drömvärld tack vare de magiska rätterna och vinets sociala egenskaper, se producenternas engagemang och känn doften av deras mark passera genom årstiderna.

Casa Format

Matlagningskonsten på Casa Format är ett äventyr i återupptäckandet av tradition och delande genom det ansvarsfulla valet av råvaror. De som arbetar där definierar sig som hantverkare av smak, för det du hittar på tallriken är frukten av det dedikerade arbetet utfört med händer och sinne.

 

Via Tetti Valfré 1,
Orbassano, Turin

De andra kockarna

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Norbert Niederkofler
SE BIOGRAFIN

Bröderna Cerea
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN

Davide Oldani
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN