Norbert Niederkofler

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

St. Hubertus i Hotel Rosa Alpina (San Cassiano, Badia). 

Under sin barndom i Alto Adige tillbringade Norbert Niederkofler sina dagar i köket i familjens lilla hotell, men redan då drömde han om att resa runt i världen. Han gick i restaurangskolan i Tegernsee i Tyskland, och fortsatte senare sin utbildning i Italien och slipade sin talang på kända restauranger i London, Zürich och Milano. Under åttio- och nittiotalet influerades han av de främsta kockarna. I synnerhet Eckart Witzigmann i München och David Bouley i New York lärde Norbert två grundläggande förutsättningar för att uppnå överlägsenhet i köket: en ovillkorlig respekt för naturen och kvaliteten på råvarorna. 

Cirkeln slöts 1996 in San Cassiano när Niederkofler öppnade restaurangen St. Hubertus i Hotel Rosa Alpina, där han endast använder lokala ingredienser och främjar Dolomiternas naturliga skatter. Fyra år efter invigningen belönades St. Hubertus med sin första Michelin-stjärna. Den andra kom 2007 och den tredje 2018.
Kocken från Sydtyrolen har varit ambassadör för varumärket Lavazza sedan 2016, samma år som Niederkofler grundade Care’s, en institution för en etisk och hållbar matkultur.

Ristorante St. Hubertus

Juvelen i kronan på Hotel & Spa Rosa Alpina är restaurangen St. Hubertus som belönats med Michelin-stjärnor. Den är elegant och måttfull, och har bara 11 bord. Norbert Niederkoflers matlagning är enkel och överraskande, en lätthet att uppleva med både ögon och mun.

 

Adress: Strada Micurà de Rü 20, 39036 San Cassiano i Badia (BZ)

 

BOLZANO

Telefon: 0471 849500

I mars 2018 var han värd på restaurangen Chesal 1805 i Bardonecchia, där han organiserade Cena Stellata, eller Starlit Meal, en äkta hyllning till bergskulturen.

Norbert Niederkofler, en kock mellan bergen och stjärnorna
UPPTÄCK MER

De andra kockarna

Igor Macchia och Giovanni Grasso
SE BIOGRAFIN

Bröderna Costardi
SE BIOGRAFIN

Filippo La Mantia
SE BIOGRAFIN

Luca Fantin
SE BIOGRAFIN

Dennis Zoppi
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN