Renato Ardovino

Idag är Renato Ardovino en av de ledande personerna inom italiensk tårtdesign. Renato kommer ursprungligen från Paestum och har en hantverksverkstad i Battipaglia (i provinsen Salerno), där han producerar häpnadsväckande skapelser av bland annat sockerkaka, socker och glasyr.

 

Efter sina studier på konstakademin drogs Renato Ardovino till tårtvärlden, som han berikade med design, färg och kreativitet efter att ha studerat den med de största internationella mästarna.

 

Han tog sina första steg in i gastronomins värld för 20 år sedan, när han drev restaurangen i stadsteatern i Salerno och köpte kaféet där han arbetade, och gjorde om det i Wien-stil. 

 

Hans inspiration blev starkare med tiden tack vare många samarbeten med de viktigaste personerna inom tårtdesign. Hans stil är elegant och raffinerad, men också fantasifull och färgstark, vilket framgår av hans skapelser med allt från bröllopstårtor till tårtor för barn. På bara en kort tid gled Renato Ardovino förbi Italiens tio bästa tårtdesigner tack vare den vinnande kombinationen av konst och tårtbakning.

 

Sedan januari 2018 har han varit ambassadör för varumärket Eraclea, där han varit kund i cirka 20 år. Sättet på vilket han erbjuder Eraclea-produkter i sin bar är verkligen överraskande, även när han använder de enklaste recepten har han förmåga att förvandla en kaffepaus i baren till ett ögonblick av ren njutning.

 

Sedan 2012 har han varit en av de nya ansiktena i Real Time och programledare för ett par tv-program: ”Torte in Corso con Renato” (Baka tårtor med Renato) och ”My Cake Design”. År 2013 kom förlaget Rizzoli ut med hans första bok, ”Torte i Corso con Renato”, som blev en bästsäljare (red. Best BUR).

 

De andra kockarna

Loretta Fanella
SE BIOGRAFIN

Alfredo Russo
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN

Moreno Cedroni
UPPTÄCK MER

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN