1997
1999

1998

Elixir of love

by Marino Parisotto

Marino Parisotto

Han föddes i Toronto 1963 av italienska föräldrar. Han följde sin familj när de återvände till Italien och slog sig ner i Milano, där han studerade ekonomi och handel vid stadens katolska universitet Sacro Cuore. Han började arbeta som chef på en reklambyrå som var specialiserad inom mode och design där han snabbt kom i kontakt med betydelsefulla företag. Han påbörjade sin karriär som fotograf relativt sent, men har varit överraskande produktiv. Han fick jobba med prestigefyllda varumärken i modevärlden och fotograferade skådespelare som Hugh Grant och Eva Mendez. 

Parisotto älskar naturligt ljus och stora öppna ytor som öknar och hav. Hans fotografi fokuserar handling och förförelsens kraft. Hans arbete är romantiskt, visionärt, elegant och aldrig vulgärt. Han delar sin tid mellan New York, Paris och Milano.

Till kalender nummer 6 valde fotografen Marino Parisotto titeln på Donizettis berömda opera för att anspela på de olika aspekterna av kaffets personlighet – passion, romantik, drama och poesi. Motiven understryker ofta dryckens ”maskulinitet” i form av en bildskön och statyliknande maskulin närvaro. Marino Parisotto började som modefotograf. Hans reklamkampanjer kännetecknas av en kraftfull, romantisk och visionär stil som tenderar att visa skönheten i alla dess former.

JANUARI

FEBRUARI

MARS

APRIL

MAJ

JUNI

JULI

AUGUSTI

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER