1999
2001

2000

Families - Portraits around coffee

by Elliott Erwitt

Elliott Erwitt

Han föddes i Paris av ryska föräldrar 1928 och tillbringade sin barndom i Milano innan han återvände till den franska huvudstaden och slutligen slog sig ner i USA. År 1948 träffade han Steichen, Robert Capa och Roy Stryker i New York, och det var Capa som bjöd in honom som medlem i bildbyrån Magnum Photos 1953. Erwitt har varit med i denna prestigefyllda grupp sedan dess och han har även varit dess ordförande ett antal gånger. 

År 1970 började han producera filmer och producerade totalt sjutton komedier, dokumentärer och satirfilmer under sin karriär. Han sätter också upp separatutställningar i USA, Paris, Madrid och London. Han har gett ut mer än 20 böcker under sin karriär.

Med det nya årtusendet kom en kalender med en originell bildberättelse som utforskar temat med europeiska familjer i den tidlösa Elliott Erwitt-stilen. I centrum finns naturligtvis kaffe, en dryck som i sina olika former och ritualer markerar de vardagliga ögonblicken i våra liv. Elliott Erwitt föddes av ryska föräldrar i Paris 1928. År 1939 flyttade han till USA, där han studerade fotografi och film. År 1950 började han arbeta som professionell frilansfotograf.

JANUARI

FEBRUARI

MARS

APRIL

MAJ

JUNI

JULI

AUGUSTI

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER