2004
2006

2005

Espress yourself

by Erwin Olaf

Erwin Olaf

Olaf föddes i Nederländerna 1959 och är en av de mest nyskapande konstnärerna inom fotografikonsten. Han vann tävlingen för unga europeiska fotografer i Tyskland 1988 och gick sedan vidare med att vinna Silverlejonet i Cannes 2001 för sina reklamkampanjer för Diesel och Heineken. I september 2003 invigde Groninger-museet en retrospektiv utställning om hans 25-åriga karriär med över 200 fotografier och en rad videor. 

Under 2010 beställde Louis Vuitton en serie porträtt av Olaf i samarbete med Rijksmuseum i Amsterdam. Han har publicerat många böcker och vunnit åtskilliga internationella priser. Han fick nyligen Lucie Award för sitt arbete. Han har haft många separatutställningar runt om i världen. Hans verk finns representerade i permanenta samlingar på flera holländska museer.

År 2005 anförtrodde Lavazza kalendern åt Erwin Olafs objektiv. Den här holländska fotografen skapar en värld av drömmar med inspiration från cirkusvärlden, allt utspelar sig i nyanser av vitt och rött i en underhållande och surrealistisk skildring av förhållandet mellan män och kvinnor. Erwin Olaf föddes i Nederländerna 1959. Hans sätt att skildra verkligheten via fotot är alltid ironiskt och okonventionellt. Hans verk är mycket humoristiska och konfronterar på ett tankeväckande sätt begränsningarna av begreppet skönhet som mode- och reklamvärlden påtvingat oss.

JANUARI–FEBRUARI

MARS–APRIL

MAJ–JUNI

JULI–AUGUSTI

SEPTEMBER–OKTOBER

NOVEMBER–DECEMBER