2005
2007

2006

The first class espresso experience

by Ellen von Unwerth

Ellen von Unwerth

Hon föddes 1954 i Frankfurt, Tyskland. Hennes verk ger en särpräglat sensuell och lekfull version av mode- och skönhetsfotografering. Utöver karriären som fotograf, filmproducent och videoregissör, har hon samlat sina verk i olika böcker och två fotoserier, ofta tillsammans med utställningar runt om i världen. Hennes fotografier har varit med i många internationella utställningar.

De sensuella reklamkampanjerna för Guess i början av nittiotalet blev startskottet för hennes kommersiella karriär. Många andra kampanjer följde, bland annat en serie annonser för ”Sex and the City”. Von Unwerth har också gett sig på att regissera kortfilmer och reklamfilmer.

Kvinnor, resor, drömmar. Efter årskalendern 1995, satte Ellen von Unwerth också sitt namn på 2006 års upplaga, som handlar om lyx och den glamorösa epoken för flyget, då himlen endast fanns för ett utvalt fåtal och fantasin var fylld av exotiska paradis, drinkar och kaffe, leenden och förväntningar. Ellen von Unwerths fotografier som är ironiska och provocerande men ändå alltid eleganta och sensuella publiceras i branschens ledande modemagasin. Förutom fotografi, ägnar hon tid åt att göra kortfilmer och musikvideor.

JANUARI–FEBRUARI

MARS–APRIL

MAJ–JUNI

JULI–AUGUSTI

SEPTEMBER–OKTOBER

NOVEMBER–DECEMBER