2006
2008

2007

The most incredible espresso experience

by Eugenio Recuenco

Eugenio Recuenco

Han föddes i Madrid 1968 och har arbetat för många internationella och spanska tidningar och han har också samarbetat i produktionen av olika reklamkampanjer för internationella varumärken. Han har ställt ut sina verk i Madrid och Barcelona och har vunnit ett Guldlejon på Cannes reklamfestival.

Några av hans senaste projekt: PhotoEspaña på Naardens Fotofestival i Holland, Art Toronto (2007), en separatutställning i Paris, fotofestivalen i Miami och Matarte es Matarme, som 2009 års Calender Fashion Show föddes ur. Han har skapat några musikvideor som till exempel Pretendo Hablarte. Han fick första pris på den internationella filmveckan i Mexiko och Guldutmärkelsen för grafik samt Bronsutmärkelsen för Extern Kampanj på Sol-festivalen. Han övervakade också scenografi och konstinriktning för operan ”Hugenotterna” i New York.

Förlagd i en laglös stad, i en amerikansk seriestil från 1940-talet, fotograferar Eugenio Recuenco sensuella superhjältinnor som gjorts oövervinnliga av Lavazzas espresso. Det mästerliga bruket av ljus och färger fyller varje scen med doftande påminnelser om kaffe. Eugenio Recuenco anses vara en av de mest kreativa nutida spanska fotograferna, och är berömd internationellt för sitt arbete i publikations- och annonseringsbranschen. Hans mycket personliga stil har definierats som både ”kinematografisk” och ”målerisk”.

JANUARI–FEBRUARI

MARS–APRIL

MAJ–JUNI

JULI–AUGUSTI

SEPTEMBER–OKTOBER

NOVEMBER–DECEMBER