2007
2009

2008

The most majestic espresso experience

by Finlay MacKay

Finlay MacKay

Han föddes 1973 i Skottland. Han studerade konstnärlig fotografering på Glasgow School of Art. År 2002 började han arbeta på egen hand. Hans första foton avslöjar en ytterst säregen stil som hämtar inspiration från popkonst, gatukonst och tecknade serier men även från mer klassiskt måleri. Hans fantasi, tekniska skicklighet och mästerliga hantering av belysning har gjort det möjligt för honom att utvecklas till den grad att han nu anses vara en av olympierna i den nya generationen av fotografer. 

Han började arbeta med New York Times Magazine 2006 och skapade betydelsefulla portfolios för tidningen och arbetade också på flera förstasidesartiklar. I juli 2011 invigde han en utställning på National Portrait Gallery i London för att uppmärksamma idrottarna i OS 2012. MacKay har porträtterat några av vår tids största kändisar inom sport och showbusiness och omtolkat dem med sin unika fantasi. Hans portfolio som reklamfotograf inkluderar kampanjer för många globala varumärken.

Drottningarna i kalender nummer 16, med sina förföriska utseenden och överdådiga bakgrundskulisser, bjuder in oss till sina hov för att dela en verkligt majestätisk upplevelse. Varje drottning med självrespekt har sin kung och självklart är kalenderns kung Lavazzas espresso, kaffet som regerar enväldigt i varje bild. Finlay MacKay föddes 1973 i Skottland. Efter sina studier flyttade han till London, där han blev assistent till framstående fotografer, bland annat till Elaine Constantine, som han samarbetade med på heltid från 1999 till 2002. Hans tidiga verk avslöjar en ny och säregen stil som hämtar inspiration från både gatukonst och tecknade serier, samt från de mest klassiska engelska bildskolorna.

JANUARI–FEBRUARI

MARS–APRIL

MAJ–JUNI

JULI–AUGUSTI

SEPTEMBER–OKTOBER

NOVEMBER–DECEMBER