2016
2018

2017

by Denis Rouvre

Denis Rouvre

Denis Rouvre är en fransk fotograf. Han föddes 1967 och nu bor och arbetar han i Paris.

Sedan 1992 har Denis Rouvre skildrat både ledande personligheter inom showbusiness och vanliga människor med liv utöver det vanliga, vilka han själv kallar ”nutida hjältar”. Många av hans verk, som är riktiga djupdykningar i människans styrka och bräcklighet, har ställts ut i Frankrike och utomlands, från Rencontres i Arles till FIAC, från Art Paris till Gallery de Paris, från Tjibaou Cultural Centre till Nouméa på LiFE i Saint-Nazaire och många andra.

År 2014 visade Festival Rencontres i Arles en videoinstallation av hans senaste serie, inspirerad av fransmännen: “Identities, intimate territories”. Under 2015 presenterade Kunst der Westküste Museum i Tyskland ”Low Tide” och Barbado Gallery i Lissabon presenterade några av hans verk tillsammans med verk av Nadav Kander, Arno Rafael Minkkinen, Martin Parr och andra som en del av utställningen ”Portrait of the World”. Sommaren 2016 ställde dessutom CT-galleriet i Megève ut ett urval av verk från flera av hans serier. Rouvres porträtt har publicerats av de största franska och internationella tidningarna. New York Times publicerade en portfolio av serien ”Low Tide”.

Magin i ”Geography of Faces” är höjdpunkten i den sista delen av Earthdefenders-trilogin, skapad av Lavazza i samarbete med Slow Food. Från Indien till Laos och Vietnam, från Sri Lanka till Indonesien, skildrar Denis Rouvres vision det djupa förhållande som binder jorden till människorna som bor där: kärleken till varje kaffeplanta, kampen mot ett fientligt klimat, önskan att lära sig nya tekniker, respekten för traditioner och roller, och föreningen mellan olika samhällen i samma hörn av världen. Hälften människa och hälften miljö: 12 par av fotografier sida vid sida. På ena sidan har vi ansiktet av en man eller kvinna som återgetts i sin essens och naturlighet. På den andra har vi ett landskap som representerar miljön där de bor och arbetar.

 

SPECIALINNEHÅLL

JANUARI

FEBRUARI

MARS

APRIL

MAJ

JUNI

JULI

AUGUSTI

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER