Excellens innebär att införliva enkelhet i det oväntade, att skapa nya former och sätt att förvandla kaffe till något extraordinärt.

 

Det var så här som Coffee Design föddes. Allting började 2001, tack vare samarbetet mellan kocken Ferran Adrià och Lavazzas Training Center, ett veritabelt smaklaboratorium där skapelser som Coffee Caviar, nitro-cappuccino och Coffee Lens sett dagens ljus. Det är experiment som utforskar den oupplösliga länken mellan kokkonst och kaffe. Resultatet av denna inledande synergi mellan Lavazza och den spanska kocken, känd som alkemisten inom haute cuisine, heter Èspesso: historiens första kaffe i fast form.

 

Under de efterföljande åren genomfördes ett konstant utbyte mellan Lavazza och de mest kända italienska och internationella kockarna: Massimo Bottura, Carlo Cracco, Davide Oldani, Ferran Adrià – dessa är bara några av mästarna inom haute cuisine som samarbetar med Lavazza för att utforska hur kaffe kan serveras och avnjutas.

 

En banbrytande rörelse som kan driva passionen för kaffe till den yttersta gränsen, förbättra dess egenskaper och upphöja drycken till en äkta form av kulinarisk konst.