Under sin vistelse bland kaffeodlare i Dominikanska republiken bevittnade studenterna på Coffee Study Program en unik inställning till lokalsamhällets möjligheter.
En inställning som Rebecca tror markerar de metoder vi ska fokusera på.
Under sin vistelse bland kaffeodlare i Dominikanska republiken bevittnade studenterna på Coffee Study Program en unik inställning till lokalsamhällets möjligheter.
En inställning som Rebecca tror markerar de metoder vi ska fokusera på.
Före resan till Dominikanska republiken med Coffee Study Program hade Rebecca en klar uppfattning om hur ett jordbrukssamhälle såg ut. Som student med fokus på ämnen relaterade till jordbruk och miljöpolicy, hade hon besökt dem i sitt hemland USA.
Men när hon träffade jordbrukarna i Neiba, en stad i landets sydöstra del, ändrades den uppfattningen, och den blev rikare.
Här deltog varje enskild medlem av jordbrukssamhället i arbetet, och alla visste allt om kaffe – från hur man bäst får det att växa och hur man tar hand om det på rätt sätt, till vilka av delarna som ska slängas, och vad som gör ett riktigt gott kaffe, gott.
Det Rebecca och de andra deltagarna i programmet bevittnade var en delad expertis och ett integrerat tillvägagångssätt eftersom hela samhället samlades.
För att säkerställa att människorna i Neiba och andra utsatta områden över hela världen kan utvecklas, behövs hjälp. Det finns inte tillräckligt med verktyg och medel för att deras kunskap och expertis ska kunna utvecklas till en verksamhet som kan ge dem en hållbar försörjning.
Lavazza-stiftelsen och andra gör precis detta, genom att till exempel hjälpa till att finansiera jordbruksutrustning – som gör det möjligt för samhället att själva hantera kaffebönorna och nå de globala marknaderna.
Tillvägagångssätt som dessa tror Rebecca är viktiga.
Men det måste till mer än att säkerställa den ekonomiska livskraften av lantbrukarnas ansträngningar. Rebecca har märkt att de involverade värdena går längre än så.
Medlemmarna i Neiba-kooperativet ”bryr sig om kvaliteten, inte bara kvantiteten, av kaffet”. Deras arbete är mer än enbart anställning och produktion – det är egenmakt.
”Kan man mäta egenmakt? Jag vet inte. Men det är vettigare än att bara mäta kvantitet och det skulle vara mer långsiktigt."