TILLBAKA
Coffee Study Program

Med kärlek för kaffe

De studerande på Coffee Study Program ger sig ut på en resa som kommer att leda dem till kaffeodlingarna i Dominikanska republiken. För Kanika och hennes vänner börjar denna resa i Turin, Lavazzas hemvist. 

Vid 24 års ålder hade Kanika Joshi aldrig gjort kaffe med hjälp av en espressomaskin. Och verkligen inte i huvudstaden för det italienska kaffet – Turin.


Hon fick möjligheten att prova, under förberedelserna för att ge sig ut på en ögonöppnande resa som skulle leda henne och tre andra studenter på programmet till Dominikanska republikens kaffeplantager och samhällen.

Den här resan gjordes ”baklänges”: från njutningen av en kopp kaffe på gatorna i Turin, till dess ursprung på plantagerna i Karibien.

I Lavazzas hemstad, säger Kanika, har upplevelsen av kaffe en egen kvalitet.

”Kaffekulturen i Turin är speciell. Här njuter människor av kaffet i stunden, i stället för att använda det som en enkel energikick.”

Innan det hälls upp i ikoniska italienska espressokoppar, eller på barerna världen över, är kaffe föremål för outtröttlig kreativitet och hantverk, som Kanika lärt sig i Lavazzas utbildningscentrum, ett äkta kaffeuniversitet (och för övrigt den plats där Kanika gjorde sin första maskinbryggda espresso!).

Men kaffe är, och bör vara, mer än bara en produkt. Längs varje steg, från tillverkning till konsumtion, berör kaffe livet för individer och samhällen över hela världen.

Det är därför företags samhällsansvar är ett nyckelvärde som alla kaffemärken måste fokusera på. Jämställdhet, värdiga arbetsförhållanden, rättvis lön och hållbarhet: Allt detta och mycket mer är nödvändigt för att öka motståndskraften hos kaffeodlingssamhällena.

Kanika var förvånad över att upptäcka att Lavazza genom sin stiftelse understöder kaffeodlare med verktyg, investeringar och utbildningar, oavsett om de blir affärspartner eller inte. Detta tror hon är det tillvägagångssätt som världen behöver.

img_02-csp-kanika
img_03-csp-kanika

När Lavazza går in i den här typen av projekt investerar de inte bara pengar, utan även sitt hjärta…

Elevernas tid i Turin har snabbt gått mot sitt slut. Nästa anhalt – Karibien.