Dra för att välja
din resa
Starta
Lavazza Single Origin
Upptäckter
i en kaffekopp

Från Turin till Anderna, en resa till kaffets ursprung, en intim och multisensorisk upptäcktsresa där mat, konst och natur är ingredienserna som kännetecknar smaken hos Single Origin-familjen.

Selva Alta

Ett utsökt kaffe, 100 % Arabica från hållbart jordbruk på Andernas sluttningar i Peru. Det är unikt tack vare den terräng där det växer, rik på blandade grödor som kaffe och frukt, vilket berikar detta Single Origin-kaffe med lätt blommiga toner.

Gå till produkten
Cereja Passita

Ett unikt kaffe, 100 % Arabica från hållbart jordbruk, med ursprung i det torra klimatet på Cerrado-platån i Brasilien. Den sena skörden av kaffefrukterna, som får torka på grenarna, ger detta ursprungskaffe särpräglade toner av honung och choklad.

Gå till produkten
Guiden
Alex Bellini

Alex Bellini är en modern upptäcktsresande som vet hur upptäckter smakar. Tillsammans med Lavazza har han rest till platser som till slut har lett honom till hjärtat av kaffeupptäckten.

Peru
Kaffets ursprung

Kaffefrukterna konsumerades en gång när de var röda, blandade med aromatiska örter och vatten. Nu anses de vara Perus svarta guld. Längs Selva Central finner vi rastplatserna längs Ruta del Café: det område där landets största producenter och viktigaste plantager ligger.

Brasilien
Kaffets ursprung

Brasilien har varit den viktigaste kaffeproducenten i över 150 år. Carioca-kaffets kultur har också sina rötter i Bel Paese. Det var faktiskt italienarna som gjorde drycken populär bland den stora allmänheten, tidigare var det bara aristokratin som drack den.

Peru
Rastplatserna

Det är ett land med många ansikten: från täta skogar till gatorna i de andinska byarna med sina typiska marknader fulla av liv och klara färger. De lokala stammarna bevarar sina traditioner vilket gör resan till detta område tidlös.

Ichiquiato
Lima
Den heliga dalen
Brasilien
Rastplatserna

Ett frodigt och blomstrande land. Flaggan berättar om ursprunget till Brasiliens naturliga rikedomar: det gröna står för den oändliga regnskogen Amazonas och den möter den varma och glänsande gula färgen som representerar guldet.

Rio de Janeiro
Parati
São Paolo
Ichiquiato
13° 31′34.11″S 71° 58′16.71″W

Dammiga vägar som slingrar sig genom ett grönt landskap gör Ichiquiato till ett nästan orört paradis. Klimatförhållandena, terrängen och närvaron av bin som flyger från blomma till blomma ger kaffet från denna plats en unik smak.

Lima
12° 02′06 ″S 77° 01′07 ″W

Den perfekta platsen för att segla över Stilla havets böljande vågor, utforska färgglada stadsdelar och njuta av den internationellt hyllade kokkonsten.

Den heliga dalen
13°52′10″S 71°18′11″W

Ett förtrollat område som sträcker sig från Montaña Arcoiris till Machu Picchu, hjärtat av Inkakulturen. Här kommer landskapets skönhet och den höga höjden att få dig att tappa andan, bokstavligen.

Rio de Janeiro
22° 54′ 25″S 43°11′17″W

Från Sockertoppens höjder till den varma sanden på Copacabana, via den rytm som kåkstäderna Favelas slår an. Trots vardagens svårigheter är invånarna i karnevalens stad fria att vara vad de vill vara under festivalen. Och de lägger sina problem åt sidan, åtminstone för stunden.

Parati
23°13′11″S 44°43′11″W

I Parati, en stad 260 km från Rio de Janeiro, firas karnevalen av människor som täcker sig från topp till tå med ett tjockt lager lera som samlas in från en lokal strand. Den här traditionen går under namnet ”Bloco de Lama”.

São Paolo
23°32′45″S 46°38′17″W

São Paolo breder ut sig över flera nivåer: betong, stål och natur möts i en social smältdegel där rikedom och fattigdom lever sida vid sida och ger staden en unik karaktär.

Peru
Folket

De möten som ägde rum under resans gång gjorde det möjligt för Alex och Lavazza att ta sig till hjärtat av Inkaindianernas land. Djupa ögon i omisskännliga ansikten, som bär tecken på ett liv som levts i kontakt med jordens själ.

ISHMAEL
Virgilio
Noe
Brasilien
Folket

En egenartad blandning av saudade och vitalitet: detta var två vanliga karaktärsdrag för alla de möten som Alex och Lavazza upplevde i Brasilien. En resa där de vackraste minnena är orden som utväxlades medan vi njöt av en kopp kaffe.

Seu Zè
Ricardo
Minhau
Ismael Randall-veckorna
Konstnär

Ishmael Randall-veckorna skapades av en konstnär som ursprungligen är från Cusco. Han återvinner gamla föremål från soptippar och skapar genuint hållbara konstverk.

Lär känna Ishmael
Virgilio Martinez
Kock

Virgilio Martínez är en av de fem bästa kockarna i världen. Som den revolutionerande innovatör han är väcker han en unik form av matlagningskonst till liv, en form som är djupt kopplad till hans lands rötter.

Lär känna VIRGILIO
Noe
Student

Noe bor nära Montaña Arcoiris, eller Regnbågsberget. För att komma till skolan måste han vandra på hög höjd i cirka fyra timmar, varje dag.

Lär känna Noe
Seu Zè
Botaniker

Seu Zè, en botaniker som bor i regnskogen, har utvecklat odlingsmetoder som just nu håller på att studeras över hela världen.

Lär känna Seu
Riccardo Padula
Grundare av den icke-statliga organisationen Projeto Liberdade

I Rio de Janeiro driver Riccardo Padula ett centrum för fritidsaktiviteter för barn och utbildar dem inom hälsosam kost som baseras på jordens frukter.

Lär känna Riccardo
Minhau
Graffitikonstnär

São Paulo är en av världens huvudstäder för graffiti. Verken av Minhau (som är hur katterna säger ”mjau” på brasiliansk portugisiska) förmedlar glädje och ett gott humör. De sätter färg på de fattigaste stadsdelarna i städerna.

Lär känna Minhau
Hållbarhet

Lavazza Selva Alta är ett kaffe från certifierade Rainforest Alliance-gårdar. Rainforest Alliance är en internationell, ideell organisation som främjar att jordbrukare använder sig av hållbara jordbruksmetoder för att skydda skogar, floder, jord och naturliv. Rainforest Alliance-certifieringen indikerar också att arbetarna får en rättvis lön och att de har värdigare levnadsvillkor och bättre tillgång till hälso- och sjukvård samt utbildning för sina barn.

Hållbarhet

Lavazza Cereja Passita är ett kaffe från certifierade Rainforest Alliance-gårdar. Rainforest Alliance är en internationell, ideell organisation som främjar att jordbrukare använder sig av hållbara jordbruksmetoder för att skydda skogar, floder, jord och naturliv. Rainforest Alliance-certifieringen indikerar också att arbetarna får en rättvis lön och att de har värdigare levnadsvillkor och bättre tillgång till hälso- och sjukvård samt utbildning för sina barn.

I hjärtat av smaken

Med Virgilio Martinez blir Lavazza Selva Alta en del av de allra finaste rätterna.

I hjärtat av smaken

Med Virgilio Martinez blir Lavazza Cereja Passita en del av de allra finaste rätterna.