TILLBAKA
Un minuto
TheCoffeeBook

A som i Arabica

Publicerat den 03 juli 17

Coffea Arabica utgör två tredjedelar av världens kaffeproduktion.

Buskarna är ganska känsliga och de är därför mer svårodlade än Robustabuskarna.

Bönorna är avlånga och äggformade, grönblå till färgen och har en ytlig fåra som slingrar sig över bönan.

Plantorna trivs bäst på en höjd av 600 och 2 000 meter: ju högre höjd, desto bättre blir bönornas sensoriska egenskaper.

 

De största kaffeodlarna återfinns i länder i Syd- och Centralamerika men vi hittar även kaffe av utmärkt kvalitet i vissa delar av Afrika och Asien.

 

 

Arabicakaffe är väldigt aromatiskt, väldoftande och sött men har ändå en lätt syrlighet.

Koffeinnivån är lägre än den som finns i Robustavarieteten: i det gröna kaffet är den ungefär 1,4 %.

 

A come Arabica
A come Arabica

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE
F som i förädling

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
S som i smak

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
C som i crema

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
B som i bitter

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
E som i espresso

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
R som i rostning

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
R som i Robusta

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
M som i malning

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
I som i intensitet

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
F som i fyllighet

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER