TILLBAKA
The Coffee Book

B som i bitter

Publicerat den 16 mars 17

Bitterheten är, tillsammans med syrligheten, den viktigaste smaken när man ska bestämma kaffets smak.

Enligt vetenskaplig forskning[i] är bitterhet allmänt ogillad. Den kan till och med avvisas spontant. Trots detta är det väldigt många som gillar kaffets smak.

 

Anledningarna till denna uppenbara paradox är många. Delvis balanserar luktelementetet, doften av kaffe, bitterheten i smaken och berikar dess bouquet. Detta ger en behaglig känsla.

b-for-bitter_medium-01
b-for-bitter_medium-02

 

En annan anledning kan spåras till hur våra egna kroppar faktiskt är skapade. Enbart bitterheten förmedlas av cirka 25 olika receptorer. Dessa receptorer fungerar olika hos olika personer beroende på de genetiska variationerna som finns mellan oss.

 

Följden blir att varje enskild persons bitterhetskänsla troligen är unik.

 

 

Den här artikeln är baserad på innehåll från ”L'observatoire des saveurs”.

 

[i]           Rosenstein & Oster, 1988

 

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE
F som i förädling

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
S som i smak

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
C som i crema

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
B som i bitter

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
E som i espresso

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
R som i rostning

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
R som i Robusta

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
M som i malning

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
I som i intensitet

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
F som i fyllighet

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER