TILLBAKA
3 minuti
TheCoffeeBook

B som i blandning

Publicerat den 26 juli 17

Kaffeblandningar är kafferostarnas hemliga recept som skapas genom att blanda olika typer av kaffe för att skapa en unik och omisskännlig aromatisk profil.

 

Blandning av kaffe är en riktig konstform som uppfanns av Luigi Lavazza för mer än hundra år sedan. Idag ligger processen i händerna på experterna från vår forsknings- och utvecklingsavdelning. De väljer ut de bästa kvalitetsprodukterna, reser till kaffeproducerande länder och provar deras gröna kaffe.

 

 

Blandningar kan innehålla upp till sex olika typer av kaffen (det kallas för ”origins”, alltså ursprung). Det kan vara 100 % Arabica, sött och väldoftande, eller en blandning av Arabica och Robusta, för en mycket fyllig och djärv smak.

Tvättade Arabicabönor ger ett diskretare och mer syrligt kaffe än om man använder otvättade Arabicabönor, som ger ett sötare och mer balanserat kaffe. Kaffe av tvättade Robustabönor ger en rundare smak än kaffe från otvättade bönor.

 

Blandningens smak beror också på kaffesorternas ursprung. Om man i huvudsak använder bönor av brasilianskt ursprung kommer det att ge ett kaffe med en kraftig och chokladliknande smak. Men om man använder bönor från Centralamerika så får man mer aromatiska och delikata blandningar.

 

M come Miscela
M come Miscela

 

Koffeinfria blandningarna görs koffeinfritt genom en naturlig metod baserad på koldioxid.

 

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE
F som i förädling

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
S som i smak

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
C som i crema

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
B som i bitter

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
E som i espresso

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
R som i rostning

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
R som i Robusta

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
M som i malning

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
I som i intensitet

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
F som i fyllighet

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER