TILLBAKA
TheCoffeeBook

E som i espresso

Publicerat den 16 juli 17

Espresso är känt som det italienska kaffet framför alla andra över hela världen. Det kännetecknas av vad italienarna kallar ”crema” (10 % av dryckens slutliga volym), en stor fyllighet och intensiva aromer.

 

 

”Espresso” betyder ”gjord på ett ögonblick”. Denna dryck kännetecknas av den snabba extraktionsmetoden från en maskin (25–30 sekunder), vid ett tryck på 9 bar.

 

 

E come Espresso
E come Espresso

 

Den perfekta espresson är en kombination av fyra faktorer: kaffeblandningen, malningsgraden, espressomaskinen och baristans skicklighet.

 

Den måste avnjutas i en espressokopp vid en temperatur på runt 75–80 °C och mängden är runt 25–30 ml.

 

Den perfekta creman är tät, elastisk, persistent och hasselnötsfärgad. Den får aldrig vara bubblig, flyktig eller för ljus eller mörk till färgen.

 

 

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE
F som i förädling

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
S som i smak

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
C som i crema

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
B som i bitter

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
E som i espresso

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
R som i rostning

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
R som i Robusta

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
M som i malning

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
I som i intensitet

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
S som i smak

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER