TILLBAKA
TheCoffeeBook

M som i malning

Publicerat den 25 juli 17

Malning är den process där de rostade bönorna förvandlas till pulver.

Kaffets malningsgrad kan vara fin, medium eller grov. Detta är nivåer som anger hur snabbt eller sakta vattnet tränger igenom det malda kaffet. Malningsgraden påverkar extraktionshastigheten och följaktligen även de sensoriska egenskaperna hos den färdiga drycken i koppen.

 

 

Kaffeblandningar för espresso är mycket finmalda för att underlätta den extraktionshastighet som är typisk för denna tillredningsmetod. Det finmalda kaffet gör det möjligt för vattnet att fånga upp en maximal mängd aromer på bara ett par sekunder.

 

Den korrekta malningsgraden för espresso uppnås när 25 ml kaffe erhålles på 25 sekunder med 7 g kaffe och ett ångtryck på 9 bar.

 

En medelstor malningsgrad är den mest lämpliga för mokabryggaren, medan amerikanskt kaffe – som tillreds med kaffebryggare med filter som kallas för kaffepress eller franskpress – kräver en grövre malningsgrad som kan suga upp vattnet under den tid det tar att brygga och överföra aromerna.

 

M come Macinatura
M come Macinatura

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE
F som i förädling

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
S som i smak

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
C som i crema

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
B som i bitter

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
E som i espresso

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
R som i rostning

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
R som i Robusta

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
M som i malning

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
I som i intensitet

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
F som i fyllighet

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER