TILLBAKA
5 minuti
Chefs & Coffee

Norbert Niederkofler, en kock mellan bergen och stjärnorna

Publicerat den 27 februari 18

Norbert Niederkofler definierar sig själv mer som bergsklättrare än som kock och har förvandlat sin matlagning till en hyllning av bergen.

 

Tre Michelin-stjärnor är inkasserade men han står med fötterna stadigt på jorden, på den jord som alltid är en inspirationskälla för honom och som har tagit honom till de högsta topparna av italiensk och internationell gastronomi.

”Kaffe är väldigt viktigt i mitt kök”, berättar han från sitt hem i Val Badia under sitt deltagande i Care´s, ett projekt där huvudpersonerna inom den internationella kokkonsten träffas för att dela en gemensam, etisk och ansvarsfull vision inom området för gastronomi.

 

”Det skulle vara alltför naivt att bara använda det i desserter. Det är en ingrediens som kan förbättra smaken på vilken maträtt som helst. Jag gillar verkligen dofterna av jord, dess bittra smak; det är perfekt till risotto och såser”.

Över en kopp kaffe upprepar Niederkofler vikten av att veta vad som ligger bakom en matlagningsfilosofi, en maträtt, en ingrediens. Det är av denna anledning han valde att samarbeta med Lavazza: ”Jag känner familjen. Det är viktigt att se och känna till ansiktena på dem som producerar produkterna, precis som man gjorde i Earth Defenders-kalendern, ett vackert projekt som har sett till att odlarna själva blir huvudpersoner”.

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H 30m
Chokladmousse

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU