Bayersk kaffekaka

SVÅRIGHET
7H15m

Kaffet blandas med läcker vispad grädde, huvudingrediensen i detta recept, vilket lämnar en ljuvlig eftersmak av söt karamell.
Ingredienser
  • 100 g espressokaffe
  • 4 äggulor
  • 150 g helmjölk
  • 175 g socker
  • 300 g grädde
  • 25 ml Borghetti kaffelikör
  • 5 g gelatin
Tillredning
Vaniljsås

Lägg gelatinet i kallt vatten för att blöta upp det. Blanda äggulorna med sockret. Koka upp mjölken. Häll ner blandningen i mjölken och värm tills du får fram en sammetslen, krämig konsistens, utan att smeten börjar koka. Rör hela tiden med en visp. Krama ut gelatinet och lägg ner det i den varma blandningen. Rör om. Tillsätt sedan kaffet och likören. Låt smeten svalna men utan att den stelnar helt. Vispa grädden och vänd ner den i den kalla smeten. Vänd ner den från botten och uppåt. Fyll sex stycken små formar eller en stor form och ställ in i kylskåpet i sex timmar.

Presentation

Doppa formens nedre del i kokande vatten och knacka sedan ut den bayerska kakan ur formen och ner på en tallrik. Dekorera med grädde, hackade nötter eller liknande. Vi rekommenderar att du använder espressokaffe för detta recept.

Metod

Lägg gelatinet i kallt vatten för att blöta upp det.

Blanda äggulorna med sockret.

Koka upp mjölken.

Häll ner blandningen i mjölken, rör hela tiden och värm tills du får fram en sammetslen, krämig konsistens. Smeten får inte börja koka.

Krama ut gelatinet, lägg ner det i den varma blandningen och rör om.

Därefter tillsätter du kaffet och likören.

Låt smeten svalna men se upp så att den inte stelnar helt.

Vispa grädden och vänd ner den i den kalla smeten. Vänd ner den från botten och uppåt.

Fyll sex stycken små formar eller en stor form och låt stå i kylskåpet i sex timmar.

 

 

Presentation

Doppa formens nedre del i kokande vatten och knacka sedan ut den bayerska kakan ur formen. Placera på en tallrik. 

Dekorera med grädde, torkade frukter som finhackats eller liknande.

Vi rekommenderar att du använder espressokaffe för detta recept.

 

 

Det perfekta kaffet för detta recept

L’espresso Gran Crema

Aromatisk och fyllig

L’Espresso Gran Crema är vår mest sålda espresso och är delikat blandning av Arabica- och Robustabönor från Sydamerica och Vietnam. Ett mustigt kaffe med viss kryddighet och rund smak som återspeglas i den rika och ihållande crema.

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU