Cappuccinokaffe

SVÅRIGHET
1H10m

Ett kreativt recept som kombinerar cappuccino och smuldeg som du enkelt kan göra hemma.
Ingredienser
Till smuldegen
  • 1 A Modo Mio Intenso-kapsel
  • 50 g smör
  • 50 g mjöl
  • 50 g socker
  • 25 g mandelmjöl
Till krämen
  • 2 A Modo Mio Intenso espresso
  • 250 g mascarpone
  • 4 äggulor
  • 3 gelatinblad
  • 60 g socker
Till pepparkrämen
  • 20 cl flytande grädde
  • 10 g mald peppar (eller vanilj eller kanel)
  • 20 g socker naturligt salt
Det här behöver du
  • Stavmixer 3-i-1
Tillredning
Smuldegen

Blanda det rumstempererade smöret med socker, mjöl, mandelmjöl och innehållet från en Intenso espressokapsel tills du får en jämn och len blandning. Lägg på en plåt. Baka i 180 °C i 10–15 minuter tills den blir lätt brun. Ta ut ur ugnen, låt svalna och bryt sedan sönder i smulor.

Grädden

Använd en stavmixer för att vispa äggulorna med sockret tills smeten är ljusgul och fluffig. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. När de mjuknat häller du av vattnet och löser upp dem i två stycken Intenso espresso. Blanda. Häll ner de vispade äggulorna i blandningen. Tillsätt mascarponeosten och rör om i minst 5–6 minuter tills ingredienserna är väl blandade. Häll ner blandningen i glas (fyll upp till 2/5). Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter.

Pepparkräm

Vispa grädden tillsammans med pepparn med hjälp av en trådvisp. Tillsätt en nypa naturligt salt och socker.

Presentationen

Plocka ut de glas du tidigare fyllde från kylskåpet, häll i pepparkrämen upp till 4/5 av glaset och fyll sedan resten med smuldegen.

Metod

TILL SMULDEGEN

Blanda det rumstempererade smöret med socker, mjöl, mandelmjöl och innehållet från en Intenso espressokapsel tills du får en jämn och len blandning. Lägg på en plåt. Baka i 180 °C i 10–15 minuter tills den blir lätt brun. Ta ut ur ugnen, låt svalna och bryt sedan sönder i smulor.

 

TILL KRÄMEN

Använd en stavmixer för att vispa äggulorna med sockret tills smeten är ljusgul och fluffig. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. När de mjuknat häller du av vattnet och löser upp dem i två stycken Intenso espresso. Blanda. Häll ner de vispade äggulorna i blandningen. Tillsätt mascarponeosten och rör om i minst 5–6 minuter tills ingredienserna är väl blandade. Häll ner blandningen i glas (fyll upp till 2/5). Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter.

 

TILL PEPPARKRÄMEN

Vispa grädden tillsammans med pepparn med hjälp av en trådvisp. Tillsätt en nypa naturligt salt och socker.

 

 

Presentation

Plocka ut de glas du tidigare fyllde från kylskåpet, häll i pepparkrämen upp till 4/5 av glaset och fyll sedan resten med smuldegen.

 

 

Det perfekta kaffet för detta recept

L’espresso Gran Crema

Aromatisk och fyllig

L’Espresso Gran Crema är vår mest sålda espresso och är delikat blandning av Arabica- och Robustabönor från Sydamerica och Vietnam. Ett mustigt kaffe med viss kryddighet och rund smak som återspeglas i den rika och ihållande crema.

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU