Kaffecheesecake med honungsgelé

SVÅRIGHET
40m

Ingredienser
  • 100 ml kaffe
  • 250 g mascarpone
  • 250 g färskost
  • 100 g florsocker
  • 15 g gelatin
  • 250 g torra kex
  • 40 g socker
  • 150 g smör
  • 5 g kaffepulver
  • 200 g akaciahonung
  • 100 ml vatten
Tillredning
TILL MÖRDEGEN

Häll ner ägg och äggulor i en hög, smal behållare, ringla ner oljan och blanda allt med en stavmixer. Häll ner blandningen i en matberedare och tillsätt först mjöl och socker. Därefter tillsätter du citronskal och vaniljextrakt. Knåda tills du får en smidig deg. Låt sedan degen vila i kylskåp i ungefär en timme. Smörj formarna och tryck ut mördegen i dem. Använd cirka 30–50 gram deg per form. Grädda tarteletterna i en vanlig ugn i 180 °C i 10–12 minuter. När de är klara tar du ut dem och låter svalna.

Tillredning

KAKBOTTEN

Smula ner kexen i en skål och blanda sockret och kaffepulvret med kexen.

Smält smöret helt.

Häll det smälta smöret över blandningen och blanda tills du får en jämn smet.    

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-03-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-02-dx

KRÄMEN

Blanda mascarponen, färskosten och florsockret i en skål.

Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten och smält dem därefter i det heta kaffet.

Tillsätt kaffet till krämen och blanda tills du får en jämn smet.

 

 

Presentation

Lägg ett lager kexdeg, ungefär en halv centimeter tjockt, i botten av en enportionsform och låt svalna i kylen i 30 minuter.

Häll kaffekrämen på kexbottnen, upp till cirka en centimeter från kanten.

Låt svalna i kylen i 30 minuter.

Häll ett lager av gelatin, cirka en halv centimeter tjockt, över kakan och ställ i kylen i 6 timmar.

 

Ställ dem tillsammans på ett serveringsfat och dekorera med en blandning av honungsgelé och kaffepulver.    

5.Lavazza-Magazine-6.InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-04-sx
6.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-05-dx

Det perfekta kaffet för detta recept

Qualità Oro

Söt och aromatisk

Qualità Oro är Lavazzas första kaffeblandning. Den lanserades 1956 och har överlämnats från far till son i över 60 år. Det är ett kaffe för de riktiga finsmakarna, för dem som älskar att njuta av kvaliteten av en fin blandning, varje dag.

UPPTÄCK MER

Några middagstips till ikväll: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU