Cherry Cold Brew

SVÅRIGHET
16H

Kaffe, sockerdricka och syrlig körsbärssirap. Har du någonsin provat dem tillsammans? En paus med twist, som uppfriskning under de långa, heta sommareftermiddagarna.
Ingredienser
till det KALLBRYGGDA KAFFET
  • 850 ml vatten
  • 125 ml kaffe för mokabryggare
till KÖRBÄRSLEMONADEN
  • 250 g syrlig körsbärssirap
  • 375 g sockerdricka på flaska
  • 4 skivade surkörsbär
  • 400 ml utspätt, kallbryggt kaffe (1 till 1) (200 ml rent, kallbryggt kaffe + 200 ml vatten)
  • 1 glas krossad is
Metod
Kallbryggt kaffe

Förbered det kallbryggda kaffet och låt det stå och dra i kallt vatten under cirka 12 timmar. Filtrera sedan genom en tidigare fuktad och urpressad pappershandduk eller genom ett filter eller en sil (maskornas storlek ger olika resultat så använd en metod som passar din smak). Blanda 200 ml av det koncentrerade, kallbryggda kaffet med 200 ml vatten. Häll 150 g av den redan förberedda körsbärslemonaden i varje glas. Häll sedan i 100 g av det utspädda, kallbryggda kaffet.

Körsbärslemonad

Häll ner sockerdrickan och den sura körsbärssirapen i en stor tillbringare och blanda väl. Fyll ett glas med krossad is och bitar av sura körsbär. Häll 150 g av körsbärslemonaden i varje glas. Häll sedan i 100 g av det utspädda, kallbryggda kaffet. Njut!

Presentation

Garnera med ett syltat körsbär.

Metod

till det kallbryggda kaffet

Förbered det kallbryggda kaffet och låt det stå och dra i kallt vatten under cirka 12 timmar.

Filtrera det därefter med en fuktad och urpressad trasa eller ett pappersfilter. Filtrets maskstorlek ger olika resultat så använd den metod som bäst passar din smak.

Blanda 200 ml av det koncentrerade, kallbryggda kaffet med 200 ml vatten. 

Häll 150 g av den redan förberedda körsbärslemonaden i varje glas. Häll sedan i 100 g av det utspädda, kallbryggda kaffet.

 

till KÖRBÄRSLEMONADEN

Häll ner sockerdrickan och den sura körsbärssirapen i en stor tillbringare och blanda väl.

Fyll ett glas med krossad is och bitar av sura körsbär.

Häll 150 g av körsbärslemonaden och 100 g av det utspädda, kallbryggda kaffet i varje glas.

Njut!

 

 

Presentation

Garnera med ett syltat körsbär.

 

 

Det perfekta kaffet för detta recept

iTierra! Organic filter

Fylligt och aromatiskt

Tierra Bio-Organic är en ekologisk premiumblandning med hållbart odlade Arabicabönor från UTZ-certifierade gårdar i Syd- och Centralamerika. Tierra Bio Organic växer på vackra platåer, som skyddas av trädens skugga och får en härlig syra med smaker som påminner om bär och karamell

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU