Dessertglas med chokladmousse

SVÅRIGHET
3H30m

Det är ett välkänt faktum att chokladmousse passar perfekt tillsammans med kaffekräm.
Ingredienser
  • 4 Selezioni Espresso Divino espresso 1 Selezioni Espresso Divino-kapsel
  • 250 g mörk choklad 70 %
  • 10 cl vispgrädde
  • 2 päron
  • 200 g mascarpone
  • 4 stora ägg
  • 50 g steviablad från säsongens örter salt
Tillredning
Chokladmousse

Skär chokladen i små bitar. Smält chokladen i en stor skål över ett varmvattenbad. När den har smält helt rör du ner vispgrädden och rör om. Knäck äggen och separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna i en skål tills du får fram styva toppar. Häll ner äggulorna i chokladen. Håll blandningen fluffig och slät, utan några klumpar. Börja med att försiktigt vika ner i 1/3 av de styva äggvitorna. Vänd sedan ner de resterande 2/3. För över blandningen till en sprits (om du inte har någon kan du använda en plastpåse) och fyll sedan glasen med mousse (fyll cirka 2/3 av glasen). Ställ in i kylskåpet i minst en och en halv timme.

Kaffekrämen

Ta fram en skål och rör ner sockret i mascarponeosten. Tillsätt sedan två avsvalnade koppar med Lavazza A Modo Mio espressokaffe och blanda. Strö över ett par nypor malet kaffe från Espresso Divino Selection. För över blandningen till en sprits och kläm ut den i glasen. Skapa ett lager på cirka 1 cm ovanpå chokladmoussen. Ställ in glasen i kylskåpet för att blandningarna ska sätta sig. Skala päronen och skär dem i 8 skivor. Häll ner de två återstående kopparna med espressokaffe i en het panna och stek päronen i kaffet i ungefär tre minuter på varje sida. Strö över lite socker och en nypa salt och låt dem sedan svalna. Beroende på årstiden kan du ersätta päronen med citrusfrukter eller röda frukter.

Presentationen

Ta fram dessertglasen ur kylskåpet och placera päronskivorna på toppen. För att ge choklad- och kaffemoussen lite extra smak kan du dekorera med några blad av säsongens örter.

Metod

TILL CHOKLADMOUSSEN

Smält chokladen i en stor skål över ett varmvattenbad. När den har smält helt rör du ner vispgrädden och rör om. Knäck äggen och separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna i en skål tills du får fram styva toppar. Häll ner äggulorna i chokladen. Håll blandningen fluffig och slät, utan klumpar. Börja med att försiktigt vika ner i 1/3 av de styva äggvitorna. Vänd sedan ner de resterande 2/3. 

För över blandningen till en sprits (om du inte har någon kan du använda en plastpåse) och fyll sedan glasen med mousse (fyll cirka 2/3 av glasen). Ställ in i kylskåpet i minst en och en halv timme.

 

TILL KAFFEKRÄMEN

Ta fram en skål och rör ner sockret i mascarponeosten. Tillsätt sedan två avsvalnade koppar med Lavazza A Modo Mio espressokaffe och blanda. Strö över ett par nypor malet kaffe från Espresso Divino Selection.

För över blandningen till en sprits och kläm ut den i glasen. Skapa ett lager på cirka 1 cm ovanpå chokladmoussen. Låt stå i kylskåpet.

Skala päronen och skär dem i 8 skivor. Häll ner de två återstående kopparna med espressokaffe i en het panna och stek päronen i kaffet i ungefär tre minuter på varje sida. Strö över lite socker och en nypa salt och låt dem sedan svalna. Beroende på årstiden kan du ersätta päronen med citrusfrukter eller röda frukter.

 

 

Presentation

Ta fram dessertglasen ur kylskåpet och placera päronskivorna på toppen. För att ge choklad- och kaffemoussen lite extra smak kan du dekorera med några blad av säsongens örter.

 

Det perfekta kaffet för detta recept
Qualità Oro
Söt och aromatisk
Qualità Oro är Lavazzas första kaffeblandning. Den lanserades 1956 och har överlämnats från far till son i över 60 år. Det är ett kaffe för de riktiga finsmakarna, för dem som älskar att njuta av kvaliteten av en fin blandning, varje dag.
UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU