Espresso-tiramisu

SVÅRIGHET
15m

Mjuk mascarponekräm, utan ägg, kombineras med majsmjölets grova konsistens. Detta mjöl används för att göra Meliga-kakor. Det heta kaffet och receptets kalla ingredienser ger en perfekt balans, vilket framhäver kakornas doft. Kakorna är inte helt genomdränkta.
Ingredienser
TILL TIRAMISUN
  • espressokaffe
  • Meliga-skorpor
  • mascarponekräm
  • kakao
Till mascarponekrämen
  • 250 g mascarpone
  • 60 g florsocker
  • 90 g flytande grädde
  • 40 g helmjölk
  • ¼ vaniljstång
Tillredning

Lägg mascarponeosten i en skål. Tillsätt florsocker, mjölk, grädde och vaniljstångsbiten. Blanda med en elvisp tills du får en mjuk kräm. Häll blandningen i en sprits och lägg in den i kylskåpet.

Presentation

Lägg en Meliga-kaka i botten av en cappuccinokopp. Tillsätt en rågad tesked mascarponekräm. Häll hett kaffe runt krämens sidor. Strö över lite bittert kakaopulver. Vi rekommenderar att du använder espressokaffe för detta recept.

Metod

Lägg mascarponeosten i en skål.

Tillsätt florsocker, mjölk, grädde och vaniljstångsbiten.

Blanda med en elvisp tills du får en mjuk kräm.

Häll ner i en sprits och förvara den i kylskåpet.

 

 

Presentation

Placera en Meliga-kaka i botten av en cappuccinokopp.

Tillsätt en rågad tesked mascarponekräm.

Häll hett kaffe runt krämens sidor.

Strö över lite bittert kakaopulver.

 

Vi rekommenderar att du använder espressokaffe för detta recept.

 

 

Det perfekta kaffet för detta recept

Qualità Rossa

Fyllig smak

En unik blandning av Robusta- och Arabica-bönor med en aromatisk, mjuk och välbalanserad smak. Ett mångfacetterat kaffe, utmärkt både med och utan mjölk.

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU