Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
1H

Ingredienser
  • 100 g buffelmozzarella DOP från Kampanien
  • 2 g mjölk
  • 180 g färsk spenat
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 4 röda räkor
  • 140 g osaltad torsk (del av filé med tjockt kött)
  • 12 kaprisblommor
  • 180 g kokta cannellinibönor (90 g råa)
  • 50 g kaffe (espresso eller moka)
  • 12 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 kvistar timjan
  • 2 kvistar färsk oregano
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • Mjöl 00 efter behov
  • Extra jungfru olivolja efter behov
  • Rödbetsskott efter behov
  • Kaffepulver efter behov
Tillredning
DEN KAFFESMAKSATTA BÖNMOUSSEN

Värm bönorna i cirka 8 minuter i en gryta med hälften av smöret och lite vatten. Tillsätt sedan kaffet och koka ytterligare 2 minuter. Efter tillagningen kan du vid behov blanda och sila tills du får en slät, jämn kräm. Mixa sedan med resten av smöret, smaka av med salt och peppar och håll den varm i vattenbad täckt av folie.

Tillredning

Den kaffesmaksatta bönmoussen

Värm bönorna i cirka 8 minuter i en gryta med hälften av smöret och lite vatten. Tillsätt sedan kaffet och koka ytterligare 2 minuter. 
Efter tillagningen kan du vid behov blanda och sila tills du får en slät, jämn kräm. Mixa sedan med resten av smöret, smaka av med salt och peppar och håll den varm i vattenbad täckt av folie.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-01_sx
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-02_dx

Buffelmozzarellakrämen

Mixa mozzarellakuberna snabbt med mjölken och lite salt. Emulgera till sist med extra jungfru olivolja tills du får en smidig och kompakt kräm.


Den krispiga spenaten

Tvätta och torka spenatbladen och stek dem sedan snabbt i pannan med extra jungfru olivolja och en halv vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-03
FISK- OCH SKALDJURSSALLADEN
Skala räkorna men lämna stjärten. Klipp torsken i bitar om cirka 35 g och skala pilgrimsmusslorna. Bryn fisken snabbt i extra jungfru olivolja med den andra halvan av vitlöksklyftan och en kvist timjan. Krydda med salt och peppar.

Presentation

Lägg upp bönkrämen och buffelmozzarellan först, sedan den krispiga spenaten. Placera fisken och skaldjuren överst och dekorera med rödbetsskott, resten av timjanen, färsk oregano och kaffepulver.

Några middagstips till ikväll: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU