Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
15m

Ingredienser
TILL FILÉN
  • 1 fläskfilé
  • skivat bacon
  • vitlök
  • lagerblad
  • timjan
  • rosmarin
  • olja
  • vitt vin
  • salt
  • peppar
TILL KRÄMEN
  • 1 mogen avokado
  • 50 g mild gorgonzola
  • 10 g smör
  • kaffepulver
Tillredning

Metod

Till filén

Bryn filén i en stekpanna med en skvätt olja, vitlök, lagerblad, rosmarin och timjan. Tillsätt salt och peppar och när köttet är brynt tar du bort vitlöken och blandar med vitt vin. Låt det koka in och ugnsbaka sedan i 180 °C i 10–15 minuter.

När köttet är färdigt tar du ut det ur ugnen och låter det vila i 2–3 minuter. 

Lägg två skivor bacon i en varm stekpanna och stek dem tills de blir knapriga.

03-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-sx-01
04-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-dx-01

Till avokadokrämen

Skala avokadon och tryck den genom en finmaskig sil tillsammans med gorgonzolaosten. Tillsätt sedan det rumstempererade smöret, kaffepulvret och blanda tills du får en jämn och slät blandning.

Presentation

Lägg upp krämen på en tallrik och placera sedan skivorna av filé och de krispiga baconskivorna ovanpå krämen. Komplettera med en skopa avokado doppad i kaffepulvret och en kub gorgonzola.

06-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-sx-02
07-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-dx-02

Det perfekta kaffet för detta recept

Caffè Espresso

Smakrikt och fylligt

Den här blandningen av särskilt utvalda 100 % Arabica-bönor skapar en mörk, intensiv aromatisk smak som gör den till det optimala espressokaffet att se fram emot när som helst på dagen.

UPPTÄCK MER

Några middagstips till ikväll: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU