Iskaffe med vaniljsmak

SVÅRIGHET
12H5m

Vaniljsirapen gör varje smutt till ett nöje för gommen och själen. Ett kaffe utöver det vanliga, med en internationell anda.
Ingredienser
  • 1 kopp espressokaffe (från mokabryggare)
  • 150 ml mjölk
  • 2 msk vaniljsirap
  • 6/8 kaffeisbitar (från mokabryggare)
Tillredning

För att göra isbitar av kaffe: Använd isbitsformar och häll i kaffe istället för vatten. Det är viktigt att inte söta kaffet, annars kommer det inte att frysa. Fyll ett 300 ml stort glas med kaffeisbitarna och häll i 250 ml mjölk. Förbered och lös sedan upp vaniljsirapen i kaffet. Avsluta med att hälla det över mjölken och isen. Din islatte med vaniljsmak är klar!

Presentation

Servera islatten med vaniljsmak med sugrör.

Metod

För att göra isbitar av kaffe: Använd isbitsformar och häll i kaffe istället för vatten.

Det är viktigt att inte söta kaffet, annars kommer det inte att frysa.

Fyll ett 300 ml stort glas med kaffeisbitarna och häll i 250 ml mjölk.

Förbered och lös sedan upp vaniljsirapen i kaffet.

Sedan häller du det över mjölken och isen.

Din islatte med vaniljsmak är klar!

 

 

Presentation

Servera islatten med vaniljsmak med sugrör.

 

 

Det perfekta kaffet för detta recept

Caffè Espresso

Smakrikt och fylligt

Den här blandningen av särskilt utvalda 100 % Arabica-bönor skapar en mörk, intensiv aromatisk smak som gör den till det optimala espressokaffet att se fram emot när som helst på dagen.

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU