Kaffeparfait

SVÅRIGHET
30m

Kaffe semifreddo är en fräsch och delikat efterrätt, lätt att förbereda och perfekt som dessert.
Ingredienser
  • 100 ml kaffe
  • 4 ägg
  • 120 g socker
  • 250 g grädde
  • 100 ml kaffe
  • 50 g sockerkaka
  • 5 g gelatin kolasås
Tillredning

Vispa 4 äggulor med 60 gram socker. Vispa 4 äggvitor med 60 g socker tills toppar formas. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda samman vispgrädden med äggulorna. Smält gelatin i kaffet och häll ner det i smeten. Tillsätt den vispade äggvitan genom att röra från botten och uppåt. Häll smeten i en rektangulär sockerkaksform. Täck den med sockerkaka i skivor. Dränk in sockerkakan med det sötade kaffet. Sätt in i frysen i 6 timmar.

Presentation

Skär en cirka 2,5 cm tjock skiva av semifreddon. Skär den på mitten igen, i 45° vinkel. Lägg upp den på en tallrik och servera med kolasåsen.

Metod

Vispa 4 äggulor med 60 gram socker.  

Vispa 4 äggvitor med 60 g socker tills toppar formas.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

Vispa grädden.

Blanda samman vispgrädden med äggulan.

Smält gelatin i kaffet och häll ner det i smeten.

Tillsätt den vispade äggvitan genom att röra från botten och uppåt.

Häll smeten i en rektangulär sockerkaksform.

Täck den med skivad sockerkaka och dränk in den med sötat kaffe.

Sätt in i frysen i 6 timmar.

 

 

Presentation

Skär en cirka 2,5 cm tjock skiva av semifreddon.

Skär den på mitten igen, i 45° vinkel.

Lägg upp den på en tallrik och servera med kolasås.

 

 

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU