Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
15m

Supergod och somrig, espressogranita med ricottakräm. Det är en dessert som både har granitans fräschhet och ricottaostens härliga krämighet.
Ingredienser
  • 500 ml kaffe
  • 100 g socker
  • 50 ml vatten
  • ½ vaniljstång
  • 125 g ricotta av komjölk
  • 25 g florsocker
  • 4 skivor brioche
Tillredning
Förberedelse av granitan

Tillaga kaffet. Häll vatten och socker i en kastrull och lägg ner vaniljstångsbiten. Koka upp. Tillsätt kaffet, häll i en skål och ställ in i frysen. Blanda med en gaffel var 30:e minut tills blandningen har fryst.

Ricottakräm och briocherån

Blanda ricottaosten och florsockret med en elvisp tills du får en homogen kräm. Ställ in i kylen. Rosta briocheskivor i ugnen i 5 minuter i 180 °C.

Presentation

Servera granitan i ett glas. Garnera med en sked söt ricottakräm och ett briocherån.

Metod

Till granitan

Brygg kaffet i en mokabryggare.

Häll sockret i en kastrull med vatten och lägg ner vaniljstångsbiten. Koka upp.

Häll allt i en skål och ställ in i frysen.

Blanda med en gaffel var 30:e minut tills blandningen har fryst.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di ricotta

Ricottakräm och briocherån

Arbeta samman ricottaosten och florsockret med en visp tills du får en homogen kräm och ställ sedan in den i kylen.

Rosta briocheskivor i ugnen i 5 minuter i 180 °C.

Presentation

Servera granitadesserten i ett glas, garnera med en sked söt ricottakräm och ett briocherån.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di Ricotta

Det perfekta kaffet för detta recept

iTierra! Organic filter

Fylligt och aromatiskt

Tierra Bio-Organic är en ekologisk premiumblandning med hållbart odlade Arabicabönor från UTZ-certifierade gårdar i Syd- och Centralamerika. Tierra Bio Organic växer på vackra platåer, som skyddas av trädens skugga och får en härlig syra med smaker som påminner om bär och karamell

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU