Kaffetartelett

SVÅRIGHET
3H

Ingredienser
TILL MÖRDEGEN
  • 300 g mjöl typ 00
  • 100 g socker
  • 100 g olivolja
  • 1 ägg
  • 40 g äggula
  • 6 g jäst
  • vaniljextrakt
  • salt
  • skal från en halv citron
TILL KRÄMEN
  • 200 ml vatten
  • 300 ml bryggt kaffe
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 50 g socker
  • 40 g majsmjöl
  • 75 g choklad
TILL MARÄNGEN
  • 60 g äggvitor
  • 120 g socker
Metod
TILL MÖRDEGEN

Häll ner ägg och äggulor i en hög, smal behållare, ringla ner oljan och blanda allt med en stavmixer. Häll ner blandningen i en matberedare och tillsätt först mjöl och socker. Därefter tillsätter du citronskal och vaniljextrakt. Knåda tills du får en smidig deg. Låt sedan degen vila i kylskåp i ungefär en timme. Smörj formarna och tryck ut mördegen i dem. Använd cirka 30–50 gram deg per form. Grädda tarteletterna i en vanlig ugn i 180 °C i 10–12 minuter. När de är klara tar du ut dem och svalna.

Metod

TILL MÖRDEGEN

Häll ner ägg och äggulor i en hög, smal behållare, ringla ner oljan och blanda allt med en stavmixer.

Häll ner blandningen i en matberedare och tillsätt först mjöl och socker. Därefter tillsätter du citronskal och vaniljextrakt. Knåda tills du får en smidig deg. Låt sedan degen vila i kylskåp i ungefär en timme.

3Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2sx
4Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2dx
5Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img4
Smörj formarna och tryck ut mördegen i dem. Använd cirka 30–50 gram deg per form. Grädda tarteletterna i en vanlig ugn i 180 °C i 10–12 minuter. När de är klara tar du ut dem och svalna.

TILL KRÄMEN

Brygg kaffet och bryt chokladen i småbitar. Ta sedan fram en skål och vispa ägg, äggulor och socker. Tillsätt sedan majsmjölet.

Ställ en stor kastrull på spisen och koka upp vattnet. Häll sedan ner äggblandningen i vattnet och koka i ungefär två minuter för att få en kompakt deg. 

 

Tillsätt det kaffe som du tidigare bryggde, slå av värmen på plattan och tillsätt chokladbitarna. Blanda med en visp eller stavmixer tills chokladen har smält helt. Låt därefter svalna.

 

 

TILL MARÄNGEN

Häll ner 60 g äggvitor och 120 g socker i en skål och vispa tills blandningen blir tjock och fluffig. Du vet att det är klart när blandningen sitter rejält fast i botten av skålen när du vänder den upp och ner.

 

 

TILL FYLLNINGEN

När krämen har svalnat, tillsätter du ca 50 g maräng till varje 150 g av kräm och rör sedan om tills du får en homogen blandning.

Presentation

Pudra mördegskakorna med florsocker, fyll dem med krämen och dekorera med bär.

7Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6sx
8Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6dx

Det perfekta kaffet för detta recept

Qualità Oro

Söt och aromatisk

Qualità Oro är Lavazzas första kaffeblandning. Den lanserades 1956 och har överlämnats från far till son i över 60 år. Det är ett kaffe för de riktiga finsmakarna, för dem som älskar att njuta av kvaliteten av en fin blandning, varje dag.

UPPTÄCK MER

Några middagstips till ikväll: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU