Mockatårta

SVÅRIGHET
2H

Mockatårtan är en mycket god och lättillagad efterrätt där man kombinerar kakans traditionella konsistens med den djärva smaken av ganache-fyllningen. Perfekt till frukost eller fika.
Ingredienser
  • 60 ml kaffe
  • 25 g socker
  • 3 ägg
  • 60 ml grädde
  • 125 g mörk choklad 50 %
  • 100 g mjöl
  • 20 g kakao
  • 75 g smör vaniljextrakt citronskal
Tillredning
Ganache-fyllning

Ganache-fyllning Blanda två äggulor med socker och vispa tills de blir bleka och krämiga. Koka upp grädden. Tillsätt äggulorna och koka dem vid en temperatur på upp till 90 °C. Tillsätt kaffet och blanda väl. Häll blandningen över den finhackade chokladen. Rör om tills chokladen är helt smält. Kyl i kylskåpet.

Mördeg

Skär smöret i bitar och värm det till rumstemperatur. Gör en grop i mjölet och kakaon. Lägg ner smör, socker och ägg i gropen. Blanda ingredienserna och tillsätt sedan mjölet tills du får en smidig deg. Kyl i en timme. Tryck ut degen på botten och upp på kanterna av din kakform. Använd en gaffel för att nagga botten av tårtan. Baka i en ugn, utan att använda fläktfunktionen, på 180 °C i 18 minuter. Låt svalna.

Presentation

Använd en sprits för att krama ut den varma ganache-krämen på tårtan. Kyl tills krämen har svalnat helt. Strö över florsocker och servera.

Metod

Till ganache-krämen

Vispa de två äggulorna med sockret tills de är bleka och krämiga.

Koka upp grädden.

Tillsätt de vispade äggulorna och koka upp till en temperatur på 90 °C.

Häll i kaffet och rör om väl.

Häll blandningen över den finhackade chokladen.

Rör om tills chokladen är helt smält. 

Kyl i kylskåpet.

 

till degen

Skär smöret i bitar och värm det till rumstemperatur. 

Gör en grop i mjölet och kakaon. 

Lägg smör, socker och ägg i gropen.

Blanda ingredienserna och tillsätt sedan mjölet tills du får en smidig deg. Kyl i en timme. 

Tryck ut degen på botten och upp på kanterna av din kakform. 

Använd en gaffel för att nagga botten av tårtan. 

Baka i en ugn, utan att använda fläktfunktionen, på 180 °C i 18 minuter.

Låt svalna.

 

 

Presentation

Använd en sprits för att fylla tårtan med den varma ganache-krämen.

Kyl tills krämen har kallnat helt. 

Strö över florsocker och servera.

 

 

Det perfekta kaffet för detta recept

Qualità Rossa

Fyllig smak

Qualità Rossa är Lavazzas mest ikoniska produkt, en blandning av Arabica- och Robustabönor vilket ger kaffet en mustigare smakprofil. Med sin fyllighet och sina sammetslena smaker av choklad och hasselnöt är Qualità Rossa ett utmärkt morgonkaffe med lång eftersmak.

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU