Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
15m

Ingredienser
  • 200 ml kaffe (espresso eller mocka)
  • 30 ml Borghetti kaffelikör
  • 6 äggulor
  • 120 g råsocker
  • 6 bitar panettone
  • 250 g glass
  • bär
Tillredning

Metod

Separera äggulorna från vitan och häll dem i en kastrull med sockret. Tillsätt sedan kaffe och likör. Blanda med en visp och börja vispa zabaglionen över ett vattenbad tills blandning är mjuk och har fördubblats i volym.

Skär sedan panettonen i skivor och grilla dem lätt på båda sidor.

Lavazza-Magazine-CookitRight-img-sx-01-panettone
Lavazza-Magazine-CookitRight-img-dx-01panettone

Presentation

Skapa en liten bädd av zabaglione på en tallrik och lägg en skopa glass på den. Placera panettone-skivorna bredvid glassen, dekorera med bären och strö florsocker över alltsammans.

Lavazza-Magazine-CookitRight-img-sx-02-panettone
Lavazza-Magazine-CookitRight-img-dx-02-panettone

Det perfekta kaffet för detta recept

Caffè Espresso

Smakrikt och fylligt

Den här blandningen av särskilt utvalda 100 % Arabica-bönor skapar en mörk, intensiv aromatisk smak som gör den till det optimala espressokaffet att se fram emot när som helst på dagen.

UPPTÄCK MER

Några middagstips till ikväll: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU