Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
15m

Ingredienser
Till pumpakrämen
  • 300 g pumpa
  • 5 g lök
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • salt efter smak
  • olivolja extra virgin efter smak
Till korven
  • 250 g korv
  • 10 g lök
  • salt efter smak
  • olivolja extra virgin efter smak
Till risotton
  • 240 g carnaroli-ris
  • 50 g vitt vin
  • 150 g robiola-ost
  • 25 g smör
  • 2 koppar espressokaffe
  • 5 g lök
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • persilja efter smak
  • olivolja extra virgin efter smak
Tillredning

Metod

Förbered pumpan genom att skära en del av den i skivor och låt dessa torka i ugnen på en temperatur av 90 °C i 1–1,5 timme. Strö lite socker över bitarna innan du sätter in dem i ugnen.

Fräs löken i en stekpanna, skär resten av pumpan i kuber och bryn i några minuter. Rör om så att grönsakerna inte fastnar. Häll grönsaksbuljongen i en kastrull lite åt gången tills pumpan är genomkokt: det ska bli en mjuk och krämig blandning.

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn löken. Tillsätt den korv som du skurit i bitar och mosa med en gaffel eller visp för att dela den i mindre bitar.

Under tiden ska du förbereda korvspetten för så snart riset är klart, måste dessa stekas i en panna med lite olja.

4Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_01
5Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_01

Värm oljan med den hackade löken i en djup stekpanna, tillsätt riset och låt det brynas. Efter 2-3 minuter häller du i det vita vinet. Fortsätt att tillaga riset i 15–20 minuter. När vätskan börjar ta slut häller du på en skål med mycket het buljong.

Tillsätt pumpablandningen, robiola-osten, korven och slutligen espressokaffet. 

Rör ner smöret och tillsätt lite peppar, salt och persilja.

Presentation

Förbered sidan av tallriken genom att hälla på en liten skvätt olivolja och sedan pudra med kaffepulver genom en sil. Lägg upp riset och lägg ett korvspett vid sidan av riset. Avsluta med att garnera med den torkade pumpan och lite persilja.

7Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_02
8Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_02

Det perfekta kaffet för detta recept

Qualità Rossa

Fyllig smak

Qualità Rossa är Lavazzas mest ikoniska produkt, en blandning av Arabica- och Robustabönor vilket ger kaffet en mustigare smakprofil. Med sin fyllighet och sina sammetslena smaker av choklad och hasselnöt är Qualità Rossa ett utmärkt morgonkaffe med lång eftersmak.

UPPTÄCK MER

Några middagstips till ikväll: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU