Salate

Kaffe- och fontinaostrisotto med kaffe och kanelfikon

SVÅRIGHET
1H

Ingredienser
  • 60 g ris
  • 2 fikon
  • 30 g fontinaost
  • 20 g pistaschnötter
  • 1/2 schalottenlök
  • 10 g honung
  • Kaffe efter smak
  • Kanel efter smak
  • salt efter smak
  • Grönsaksbuljong efter behov
Tillredning

Tillredning

Skär ett fikon i klyftor och marinera dem i honung, kaffe och kanel innan du sätter in dem i ugnen på 90 °C i 30 minuter. Finhacka därefter resterande fikon och 15 g pistaschnötter. Blanda och sila blandningen.

Rosta en halv schalottenlök och riset i en kastrull, tillsätt buljongen lite i taget och låt koka i 20 minuter.
När riset är klart, rör i fontinaosten och tillsätt lite kaffepulver.

2.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img2-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img3-dx

Presentation

Till servering: Lägg fikonklyftorna i risotton och avsluta med att strö över finhackade pistaschnötter och kaffe.

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img5-sx
5.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img4-dx

Några middagstips till ikväll: låt dessa recept inspirera dig!