Söta mördegskakor

SVÅRIGHET
3H

De finns i alla typer, smaker och former. Och de är ett av de mest populära fikabröden någonsin. Kaffekakor: De där små delikatesserna som man gärna vill ha, för att tillfredsställa suget efter något sött.
Ingredienser
  • 10 g malet kaffet
  • 300 g vetemjöl
  • 150 g smör
  • 100 g florsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • salt
Tillredning
Till de söta mördegskakorna

Blanda socker och smör tills det blir krämigt. Gör en grop i mjölet, strö över malet kaffe och lägg sedan ner smöret som blandats med sockret i gropen. Häll sedan ner äggen och äggulan i gropen. Börja blanda ingredienserna genom att införliva dem långsamt i mjölet. Knåda tills du får en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp i ungefär en timme.

Så här bakar man kakorna

Kavla ut degen med kavel på en skärbräda tills den är så tjock som du vill att kakorna ska vara. Skär ut kakorna med formar. Skoja till det genom att använda många olika former! Placera dem sedan på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda dem i en temperatur av 180 °C i cirka 10–12 minuter

Metod

TILL DE SÖTA MÖRDEGSKAKORNA

Blanda socker och smör tills det blir krämigt. Gör en grop i mjölet, strö över malet kaffe och lägg sedan ner smöret som blandats med sockret i gropen. Häll sedan ner äggen och äggulan i gropen. Börja blanda ingredienserna genom att införliva dem långsamt i mjölet. Knåda tills du får en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp i ungefär en timme.

 

SÅ HÄR BAKAR MAN KAKORNA

Kavla ut degen med kavel på en skärbräda tills den är så tjock som du vill att kakorna ska vara. Skär ut kakorna med formar. Skoja till det genom att använda många olika former! Placera dem sedan på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda dem i en temperatur av 180 °C i cirka 10–12 minuter.

 

 

Det perfekta kaffet för detta recept

iTierra! Organic filter

Fylligt och aromatiskt

Tierra Bio-Organic är en ekologisk premiumblandning med hållbart odlade Arabicabönor från UTZ-certifierade gårdar i Syd- och Centralamerika. Tierra Bio Organic växer på vackra platåer, som skyddas av trädens skugga och får en härlig syra med smaker som påminner om bär och karamell

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU