Tonfisksallad

SVÅRIGHET
10H

Ingredienser
Till tonfisken
  • 360 g tonfiskfilé
  • 1 kvist mynta
  • 1 kvist persilja
  • 1 äpple
  • 1 avokado
  • salt efter smak
  • 1 citron
  • 80 g espressokaffe
  • jordnötsolja efter smak
Till såsen
  • 160 g apelsin
  • 80 g citron
  • 20 g espressokaffe
  • kanel efter smak
  • socker efter smak
Till moussen
  • 4 avokadofrukter
  • 160 g espressokaffe
  • chili efter smak
  • 40 g lime
  • 200 g grädde
  • olivolja extra virgin efter smak
Tillredning

Metod

Till tonfisken

Skär tonfiskfilén i fyra bitar och ta bort eventuellt fett.

Skär sedan äpplet i två halvor: låt den ena halvan marineras i citronsaft och den andra i espressokaffe i 10 timmar.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno
Insalata di tonno

Finhacka mynta och persilja, skär avokadon i skivor och krydda med salt och citronsaft.

Ta det kaffemarinerade äpplet och det citronmarinerade äpplet och skär dem i tunna skivor.

Till såsen

Blanda apelsin, citron, socker och kanel och tillsätt sedan kaffet.

 

Till moussen

Skala avokadon, blanda fruktköttet med olivolja extra virgin, chili och limejuice och tillsätt slutligen kaffet.

Sila blandningen i en finmaskig sil och tillsätt grädden.

Håll blandningen i kylskåpet innan den hälls i behållaren. 

 

Till garneringen

Låt äpplet marinera i citronsaften, strö över socker och torka i ugnen vid 90 °C i två timmar. Vänd varje halvtimme.

 

 

Presentation

Lägg äppelskivorna, avokadon och tonfisken på tallriken, tillsätt moussen och avsluta rätten genom att hälla dressingen över tonfisken.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno

 

Ett särskilt tack till Christian Graziani, tidigare student vid kockskolan IFSE Culinary Institute – School of Haute Cuisine and Patisserie.

 

 

Det perfekta kaffet för detta recept

L’espresso Gran Aroma

Mild och aromatisk

L’Espresso Gran Aroma är ett kaffe gjort av 100% Arabicabönor, med milda toner av choklad. Upptäck denna blandning på Lavazzas officiella webbplats.

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU