Vaktelbröst med morotspuré

SVÅRIGHET
1H

Ingredienser
Till vakteln
  • 8 vaktelbröst
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kvist timjan
  • 8 blad canastasallad
  • 60 g kål
  • 4 purjolöksblad
  • 10 g persilja
  • 15 g kaffepulver
  • salt och svartpeppar efter smak
  • Extra jungfruolivolja efter smak
Till morotspurén
  • 100 g morot
  • 40 g potatis
  • 40 g smör
  • salt efter smak
Tillredning
Ingredienser
Till såsen
  • 1 apelsin
  • 60 g köttbuljong
  • 10 g smör
  • 10 g kaffepulver
  • salt efter smak
  • 10 g socker
Till garneringen
  • 8 svampar
  • 10 g smör
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 10 g sås
Tillredning

Tillredning

TILL VAKTELN

Skär kålen i strimlor och koka den i en kastrull tillsammans med canastabladen och purjolöken.
Skär vakteln i skivor och finhacka en del av den. Koka hacket i olja, vitlök och finhackad timjan. När det är färdigkokt, lägg till saltet, svartpepparn och kaffepulvret.

Lägg fyllningen på bladen, rulla ihop dem och knyt fast dem med purjolöken. Grädda i ugnen i 160° i 5 minuter.

 

MOROTSPURÉN

Hacka potatisen och morötterna till en mirepoix och låt koka. Vispa och sila därefter blandningen.

Lägg till smöret, saltet och blanda.

 

SVAMPARNA

Skiva svamparna och koka dem med smöret och saltet i 80°–90°.

Lägg till apelsinsåsen.

3-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img1-sx
4-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img2-dx

Presentation

För serveringen: lägg morotspurén på tallriken, lägg två vaktelskivor ovanpå purén, tillsätt svamparna och garnera med små droppar av apelsinsås.

5-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img3-sx
6-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img4-dx

Några middagstips till ikväll: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU