Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
10H

Ingredienser
Ingredienser
  • 375 ml kallbryggt kaffe (rent, utan tillsatt vatten)
  • 25 ml vatten
  • 10 g kaffepulver
  • 250 g mjöl
  • 250 g vetemjöl Kamut® Khorasan
  • 6 g socker
  • 14 g salt
  • 15 g jäst
  • 50 g bacon (per person)
Tillredning

Metod

till degen

Lös upp jäst och socker i ljummet vatten.

Sikta allt mjöl. Blanda hälften av mjölet med vatten och kaffe och tillsätt sedan saltet. Knåda.

Tillsätt sedan resten av mjölet och fortsätt att knåda i ungefär 20 minuter.

Pane di grano khorasan kamut al caffè
Pane di grano khorasan kamut al caffè

Lägg degen i en skål och täck över skålen med plastfolie. Låt degen jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur (cirka tre timmar).

Lägg bakplåtspapper i en form och pudra botten med majsmjöl för att undvika att brödet fastnar.

Plocka upp degen ur skålen, knåda en stund, skär den i tre delar och lägg den i formarna.

Täck formarna med plastfolie och låt dem jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur i ytterligare två timmar.

Grädda brödet i en temperatur av 200 °C i cirka 20–25 minuter. Sätt en skål med vatten inne i ugnen medan brödet gräddas.

för baconet

Strö lite råsocker över baconskivorna och rosta dem i mikrovågsugnen eller ugnen med grillfunktionen under ungefär en/en och en halv minut.

 

 

Presentation

Skär kaffebrödet i skivor och rosta det. Lägg baconet på brödskivorna och avsluta med att strö över lite råsocker.

Pane di grano khorasan kamut al caffè
Pane di grano khorasan kamut al caffè

Det perfekta kaffet för detta recept

iTierra! Organic filter

Fylligt och aromatiskt

Tierra Bio-Organic är en ekologisk premiumblandning med hållbart odlade Arabicabönor från UTZ-certifierade gårdar i Syd- och Centralamerika. Tierra Bio Organic växer på vackra platåer, som skyddas av trädens skugga och får en härlig syra med smaker som påminner om bär och karamell

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU