Vit chokladmousse

SVÅRIGHET
4H20m

Krispiga rån välkomnar den krämiga och sammetslena moussen. En läcker kontrast.
Ingredienser
  • 200 g vit choklad
  • 5 g socker
  • 2 äggulor
  • 125 g flytande grädde
  • 100 g vispgrädde
  • 50 ml espressokaffe
  • 10 ml kaffelikör
  • 5 g gelatin
Tillredning

Skär chokladen i bitar. Lägg i en skål och smält chokladen över ett vattenbad. Rör samman äggulorna med sockret. Häll grädden i en kastrull och koka upp den. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Blanda samman de vispade äggen med den kokta grädden och värm till 90 °C utan att blandningen börjar koka och tills grädden blir sammetslen. Häll grädden över den vita chokladen medan du rör långsamt med en visp. Därefter blandar du samman gelatinet (som tagits upp ur vattnet), kaffelikören och kaffet. Rör om och låt svalna, utan att den stelnar helt. Blanda sedan den vispade grädden noggrant. Kyl i minst 4 timmar innan du avnjuter den.

Presentation

Lägg upp moussen med sked i ett rån. Servera med en kaffekräm och dekorera med vilda bär. Vi rekommenderar att du använder espressokaffe för detta recept.

Metod

Skär chokladen i bitar.

Lägg i en skål och smält chokladen över ett vattenbad.

Blanda äggulorna med sockret.

Häll grädden i en kastrull och koka upp den.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

Blanda samman de vispade äggen med den kokta grädden och värm till 90 °C utan att blandningen börjar koka och tills grädden blir sammetslen.

Häll grädden över den vita chokladen medan du rör långsamt med en visp.

Därefter blandar du samman gelatinet (som tagits upp ur vattnet), kaffelikören och kaffet.

Rör om och låt svalna utan att den stelnar helt.

Blanda sedan den vispade grädden noggrant.

Kyl i minst 4 timmar innan du avnjuter den.

 

 

Presentation

Lägg upp moussen med sked i ett rån.

Servera med en kaffekräm och dekorera med vilda bär.

 

Vi rekommenderar att du använder espressokaffe för detta recept.

 

 

Det perfekta kaffet för detta recept

Qualità Oro

Söt och aromatisk

En intensiv, mycket aromatisk blandning av förstklassiga 100 % Arabica-bönor, perfekt för äkta kaffeexperter.

UPPTÄCK MER

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU